Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΝΚ

 


Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και η Σωματειακή Επιτροπή Συμβασιούχων Καθαριστριών-Καθαριστών Κέρκυρας βρίσκονται στο πλευρό των συναδέλφων συμβασιούχων στην καθαριότητα του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα τους για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με δικαιώματα!

Η επερχόμενη λήξη των συμβάσεων των συναδέλφων και η συζήτηση που έχει ανοίξει για επιστροφή εργολάβου στην καθαριότητα του ΓΝΚ, επιβεβαιώνει αυτό που εδώ και χρόνια λέει το Σωματείο μας! Επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα του αγώνα για σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους! Επιβεβαιώνει ότι η εργασιακή ομηρία των συναδέλφων είτε με εργολάβο είτε με τις ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου δε μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της εργασίας των συμβασιούχων και της καθαριότητας του ΓΝΚ. Επιβεβαιώνει ότι η προσπάθεια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού μαζί με όλες τις διοικήσεις του Νοσοκομείου, να παρουσιάσουν στους εργαζόμενους ως υπερβολή το αίτημα για σταθερή και μόνιμη δουλειά, έχει ως μοναδικό στόχο την υλοποίηση των κυβερνητικών πολιτικών και επιλογών. Έχει ως στόχο την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών είτε με την ανάθεση του έργου της καθαριότητας σε εργολάβο είτε με το ξεζούμισμα των εργαζομένων μέσω συμβάσεων ορισμένου χρόνου για δημιουργία "αποθεματικών" που δίνονται στη συνέχεια ως επιχορηγήσεις και δωράκια στους μεγαλοεργοδότες!

Καλούμε τους συναδέλφους συμβασιούχους στην καθαριότητα του ΓΝΚ, που όλο αυτό το διάστημα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με αυτοθυσία για να παραμένει το Νοσοκομείο καθαρό, να συσπειρωθούν στο Σωματείο μας και στην Σωματειακή Επιτροπή Συμβασιούχων Καθαριστριών-Καθαριστών Κέρκυρας. Εδώ με τον αγώνα μας, που θα βάζει μπροστά τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες, μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις! Σε συνεργασία και σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ΓΝΚ συντονίζουμε τις κινήσεις και τις διεκδικήσεις μας! Η πρόσφατη εμπειρία από τις συναδέλφισσες στα σχολεία του νησιού και οι μικρότερες ή μεγαλύτερες νίκες που έχουν πετύχει με τον αγώνα τους μέσα από τις γραμμές του Σωματείου μας, δείχνουν τον δρόμο!  

Στηρίζουμε τις στάσεις εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι συνάδελφοι συμβασιούχοι στην καθαριότητα του ΓΝΚ από τις 29/11 έως τις 2/12 (13:00-15:00 και 21:00-23:00) και διεκδικούμε: 

  • μονιμοποίηση-σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους τους συμβασιούχους στην καθαριότητα 
  • έξω οι εργολάβοι από το ΓΝΚ
  • βαρέα και ανθυγιεινά 
  • να επιστρέψουν τώρα στην εργασία τους όλοι οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας λόγω των επιφυλάξεών τους για τους εμβολιασμούς-να σταματήσει η κυβέρνηση να χρησιμοποιεί τους αναγκαίους εμβολιασμούς ως όχημα για να υλοποιήσει τα αντεργατικά της σχέδια και να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας και ένα πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού, όπως εκφράζεται από τους φορείς των εργαζομένων του χώρου
  • νέες προσλήψεις με μόνιμη σχέση εργασίας, που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες για καθαριότητα
  • το κράτος να προμηθεύει τους εργαζόμενους με τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας και με όλα τα απαραίτητα σύγχρονα μέσα για να κάνουν τη δουλειά τους
  • κανείς από τους ήδη εργαζόμενους να μην χάσει τη δουλειά του
  • αύξηση του μισθού και καμία καθυστέρηση στην καταβολή του
  • να δοθούν όλες οι χρωστούμενες άδειες και ρεπό

Κέρκυρα, 24/11/2021


ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ