Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ



Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες μεγαλοεργοδοσίας, Κυβέρνησης και πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου και να περάσει το νομοσχέδιο-έγκλημα Γεωργιάδη για τα εργασιακά χωρίς αντιδράσεις, χωρίς καν την προκήρυξη απεργίας από την ξεπουλημένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, η μυριόστομη απάντηση των εργαζομένων απ' άκρη σ' άκρη σε όλη τη χώρα δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας! Το νομοσχέδιο αυτό για το σύνολο των εργαζομένων έχει μόνο μία θέσει, στα σκουπίδια! 

Έτσι και στην Κέρκυρα μεγάλος αριθμός εργαζομένων ανταποκρίθηκε στο απεργιακό κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας και συμμετείχε στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί. Από τα ξημερώματα δόθηκε η μάχη της περιφρούρησης της απεργίας με απεργιακές φρουρές στις πύλες ξενοδοχείων. Προσυγκέντρωση στις 10:30 πραγματοποίησαν εκπαιδευτικoί έξω από τα λύκεια της πόλης και στη συνέχεια με πορεία έφτασαν στο χώρο της απεργιακής συγκέντρωσης του Εργατικού Κέντρου, όπου ενώθηκαν με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Ιδιωτικοί υπάλληλοι, δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, μαθητές βρέθηκαν μαζί στη μεγάλη συγκέντρωση για να βροντοφωνάξουν ότι αυτό το νομοσχέδιο μας μετατρέπει σε δούλους αλλά ότι εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε!

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αντώνης Κουρσάρης και ο Βαγγέλης Χριστοδούλου εκ μέρους της ΔΑΣ του Νομαρχιακού Τμήματος Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ. Και οι δύο αναφέρθηκαν σε πλευρές του νομοσχεδίου που μαυρίζει τη ζωή των εργαζομένων.


Την κεντρική ομιλία έκανε ο Σπύρος Κανταρέλης, Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της σημερινής απεργίας, καθώς παρά τα όσα εμπόδια προσπάθησε να βάλει μεγαλοεργοδοσία, Κυβέρνηση και πλειοψηφία ΓΣΕΕ, οι αργαζόμενοι βρέθηκαν μαζικά στον δρόμο του αγώνα καταδικάζοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το αντεργατικό έκτρωμα Γεωργιάδη. Ανέδειξε την επιλεκτική ικανότητα-ανικανότητα του κράτους των μεγαλοεργοδοτών, ανέλυσε πλευρές του νομοσχεδίου, ανέδειξε ότι ο κρατικός μηχανισμός από την κεντρική διοίκηση μέχρι την τοπική λειτουργεί "ρολόι" και σε πλήρη αρμονία και συνεργασία όταν πρόκειται να υπερασπίσει τα συμφέροντα των μεγάλων αφεντικών και αποκάλυψε την κοροϊδία της κυβέρνησης για τις τριετίες! Τέλος, τόνισε πως όσα κατασταλτικά μέτρα και να πάρουν οι κυβερνήσεις δεν πρόκειται ποτέ οι εργαζόμενοι να δεχτούν να γίνουν δούλοι και πως με οργάνωση και αγώνα είναι βέβαιο πως και αυτό το αντεργατικό τερατούργημα, όπως και άλλα στο παρελθόν, θα μείνει στα χαρτιά, φράση που ξεσήκωσε κύματα ενθουσιασμού σε όλους τους συγκεντρωμένους!

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς  δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε έξω από το κτήριο της Αντιπεριφέρειας Κέρκυρας, ώστε να πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία για το οξύτατο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών του νησιού.