Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Το Σάββατο 13 Νοέμβρη συμβασιούχες καθαρίστριες από όλους τους Δήμους του νησιού και από άλλους εργασιακούς χώρους, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, συναντήθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, συζήτησαν και αποφασίζοντας τη δημιουργία Σωματειακής Επιτροπής Συμβασιούχων Καθαριστριών-Καθαριστών Κέρκυρας.

Η συζήτηση αφορούσε ζητήματα που "καίνε" στον κλάδο και στο νησί μας, όπως της απληρωσιάς, της "μαύρης εργασίας", της εντατικοποίησης, της τρομοκρατίας, της προσπάθειας των ανθρώπων της εργοδοσίας, των δήμων και των κυβερνήσεων να περάσουν τη λογική της ανάθεσης, του συμβιβασμού, των κυβερνητικών επιλογών και πολιτικών μέσα στους συναδέλφους.

Παράλληλα, καταδίκασαν την απαράδεκτη στοχοποίηση και δίωξη καθαρίστριας στο νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία", η οποία πρωτοστατεί στους αγώνες ενάντια στο χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων και για την οποία κατασκευάστηκαν ανυπόστατες κατηγορίες, ώστε να περάσει από ΕΔΕ. Μοναδικός στόχος να της κλείσουν το στόμα, να σταματήσει η διεκδίκηση! Οι συμβασιούχες καθαρίστριες Κέρκυρας είναι στο πλευρό της συναδέλφισσας και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους!  

Η Επιτροπή καλεί στον αγωνιστικό εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοέμβρη, στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

Τέλος, καλεί κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο να συσπειρωθεί στην Σωματειακή Επιτροπή για να ενισχυθεί ο αγώνας και η διεκδίκηση για:

  • καταβολή στο ακέραιο όλων των δεδουλευμένων (επιδομάτων, "μαύρων" κ.λπ.)
  • μονιμοποίηση-σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους τους συμβασιούχους στην καθαριότητα 
  • βαρέα και ανθυγιεινά 
  • νέες προσλήψεις με μόνιμη σχέση εργασίας που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες για καθαριότητα
  • το κράτος να προμηθεύει τους εργαζόμενους με τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας
  • το κράτος να προμηθεύει τους εργαζόμενους με τα απαραίτητα σύγχρονα μέσα για να κάνουν τη δουλειά τους
  • κανείς από τους ήδη εργαζόμενους να μην χάσει τη δουλειά του
  • αύξηση του μισθού και καμία καθυστέρηση στην καταβολή του
  • να σταματήσει η τρομοκρατία των εργαζομένων 

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ