Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων στον ΟΤΕ

Την Παρασκευή 3 Γενάρη 2020, αντιπροσωπία του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και άλλων Σωματείων που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. από το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας βρέθηκαν με τους αγωνιζόμενους συναδέλφους του ομίλου ΟΤΕ, που εδώ και ημέρες βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις. 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων του ΟΤΕ, που παλεύουν για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ενιαία για όλους τους εργαζόμενους, με εξίσωση όλων των δικαιωμάτων προς τα πάνω, για ουσιαστικά μέτρα, που να διασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλειά τους.

Η σημερινή κατάσταση που βιώνουν οι συνάδελφοι και το πετσόκομμα των δικαιωμάτων τους και σε αυτόν τον εργασιακό χώρο, είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που εφάρμοσαν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις. Βεβαίως, η πολιτική αυτή δεν θα μπορούσε να "περπατήσει" με τέτοια ευκολία αν δεν είχε την στήριξη του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, των ανθρώπων της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων μέσα στους εργαζόμενους, που όλα αυτά τα χρόνια καλλιεργούν την λογική της υποταγής, της μοιρολατρίας και του συμβιβασμού.

Για άλλη μία φορά εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων! 

Κέρκυρα, 3/1/2020
Δ.Σ. Κερκυραϊκού Συνδέσμου
Ιδιωτικών Υπαλλήλων