Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Για τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας των σούπερ μάρκετ Δήμητρα να «σπάσουν» την αργία της Καθαράς Δευτέρα

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της εργοδοσίας των σούπερ μάρκετ Δήμητρα να εκμεταλλευτεί ακόμα περισσότερο τους εργαζομένους της «σπάζοντας» την αργία της Καθαράς Δευτέρας και αναγκάζοντάς τους να εργαστούν. Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση τα τελευταία τουλάχιστο δέκα χρόνια δεν έχει ανοίξει την συγκεκριμένη ημέρα. Στην προσπάθειά της λοιπόν να προχωρήσει τους σχεδιασμούς της με όσο γίνεται μικρότερες αντιδράσεις, επιδιώκει να διασπάσει τους υπαλλήλους της ανοίγοντας κάποια από τα καταστήματά της και λειτουργώντας τα με την πρωινή βάρδια (08:00-15:00). Παράλληλα, όπως καταγγέλθηκε στο Σωματείο μας, για να «χρυσώσει το χάπι» υπόσχεται στους εργαζομένους της επιπλέον πληρωμή για αυτήν την ημέρα (είτε εργαστούν είτε όχι) με ένα πρόσθετο «μπόνους» για όσους δουλέψουν την Καθαρά Δευτέρα.

Η μεθόδευση αυτή εντάσσεται στην στόχευση της μεγαλοεργοδοσίας για περαιτέρω ελαστικοποίηση των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων, συνδέεται με την απόφαση της Περιφερειακής Αρχής (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ) για δουλειά τους καλοκαιρινούς μήνες μέχρι στις 12 το βράδυ, συνδέεται με την προσπάθεια κατάργησης της αργίας της Κυριακής. Η μεθόδευση αυτή στοχεύει στο να «σπάσει» για φέτος την αργία της Καθαράς Δευτέρας στην συγκεκριμένη επιχείρηση, ώστε να μην υφίσταται ως αργία από εδώ και στο εξής, ανοίγοντας παράλληλα την όρεξη και σε άλλους μεγαλοεργοδότες του χώρου.

Σημειώνουμε ότι την Τρίτη 5/3/2019 το Σωματείο μας κατέθεσε έγγραφη καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες. 

Αυτή είναι η «ανάπτυξή» τους αυτή είναι η «επιστροφή στην κανονικότητα» που ευαγγελίζονται τα μεγάλα αφεντικά, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι κυβερνήσεις τους, τα αστικά κόμματα και ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός!

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην «τσιμπήσουν» στις νέες αυτές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας των Δήμητρα, να οργανωθούν στο Σωματείο μας, να παλέψουμε για την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, για να ανοίξουμε τον δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας! 
Κέρκυρα, 6/3/2019