Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Για την σύσκεψη με εργαζόμενους στο εμπόριο

Το βράδυ της Δευτέρας (4/3/2019) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Σωματείου μας στο Εργατικό Κέντρο με εργαζόμενους σε επιχειρήσεις του εμπορίου, με αφορμή την πρόθεση εργοδοτών να υποχρεώσουν τους υπαλλήλους τους να εργαστούν την Καθαρά Δευτέρα. Συζητήθηκε η κλιμακούμενη επίθεση της εργοδοσίας σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και στην «μεταμνημονιακή» εποχή της «κανονικότητας», η στήριξη που της παρέχουν οι κυβερνήσεις, η τοπική διοίκηση, συνολικά το κράτος. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την προσπάθεια των μεγάλων αφεντικών να παρέμβουν ακόμα πιο ωμά στο κίνημα με πρόσφατο παράδειγμα το συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων με νοθείες, «μαϊμού»-εργοδότες αντιπροσώπους (πρώτος και καλύτερος ο ίδιος ο πρόεδρος της ΟΙΥΕ), με οπλισμένους μπράβους-ποινικούς-"νονούς" της νύχτας, με την προσπάθεια αποκλεισμού των πραγματικών αντιπροσώπων εργαζομένων (όπως του δικού μας Σωματείου) κ.ά. Στο ίδιο πλαίσιο συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας και την προσπάθεια της εργοδοτικής ομάδας της απερχόμενης «διοίκησης» να μείνει γαντζωμένη στις καρέκλες της, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα τα σχέδια των μεγαλοεργοδοτών.

Στην συνέχεια, συντάχθηκε αίτημα-καταγγελία που κατατέθηκε σήμερα το πρωί στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Κέρκυρας, ώστε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, μπροστά και στην Καθαρά Δευτέρα.

Τέλος, συζητήθηκε η κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων και σε αυτόν τον χώρο και έγινε κάλεσμα για την συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 9 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο με πορεία προς τα δικαστήρια και σύνθημα "ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ-ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ-ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ-ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ!"

Κέρκυρα, 5/3/2019