Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Η ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ LIDL ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ! ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!


Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

το 2017 η εργοδοσία της Lild προσπάθησε, παίζοντας το ρόλο του «λαγού» στο νησί μας, να σπάσει την αργία της Κυριακής για ολόκληρη την θερινή περίοδο, μεθοδεύοντας το άνοιγμα των καταστημάτων της. Μάλιστα, για να υπερασπιστεί το «δικαίωμά» της στο ξεζούμισμα των εργαζομένων και στη δημιουργία τετελεσμένων στο χώρο του εμπορίου (και όχι μόνο) σε ολόκληρο το νησί, επικαλούνταν ανύπαρκτες αποφάσεις και γελοίες προφάσεις. Τότε, κάτω από την αποφασιστική στάση και τις συνεχείς παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις του Σωματείου μας «έφαγε τα μούτρα της» παίρνοντας πίσω αυτό το μέτρο, γεγονός που δείχνει τη δύναμη που έχουμε οι εργαζόμενοι όταν παλεύουμε με γνώμονα τις ανάγκες μας. 

Φαίνεται όμως πως ο «κορυφαίος εργοδότης 2024» της «Lidl» (όπως θέλει να χαρακτηρίζεται) δεν πήρε το μάθημά της ή θεωρεί ότι πέρασε καιρός και πως έχουμε ξεχάσει «τα μαγειρέματά» της επαναλαμβάνοντας ακριβώς την ίδια μεθόδευση… Δεν της φτάνουν τα υπερκέρδη, που έχει συσσωρεύσει (τζίρος 12,5 δισεκατομμύρια ευρώ και κύκλος εργασιών περίπου 1,7 δισεκατομμύριο ευρώ το 2022), υπερκέρδη από την εργασία του κάθε συναδέλφου (κάτω από συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε), τώρα θέλει να αυξήσει ακόμα περισσότερο το ξεζούμισμα και έτσι την κερδοφορία της. Όπως καταγγέλλουν συνάδελφοι στο Σωματείο μας, τους ανακοινώθηκε πως από την Κυριακή 19/5/2024 και για όλες τις Κυριακές μέχρι το τέλος Αυγούστου, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά για το κοινό, προσπαθώντας για άλλη μια φορά να σπάσει στην πράξη την αργία της Κυριακής. Συνιστούμε στην «κορυφαία εργοδοσία» να αλλάξει πλευρό… και την προειδοποιούμε να το κάνει άμεσα...

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

η δύναμη είναι στα δικά σου χέρια, στην οργάνωση και στον αγώνα! Μη σκύψεις το κεφάλι! Δεν είσαι  μόνος σου! Έχεις το Σωματείο μας στο πλευρό σου! Όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα η εργοδοσία της «Lidl» θα «φάει τα μούτρα της»! Μη χάνεις χρόνο. Έλα τώρα σε επαφή με το Σωματείο μας, πάλεψε μέσα από αυτό για το σύνολο των δικαιωμάτων σου, για όλες τις σύγχρονες ανάγκες σου!

Κέρκυρα, 16/5/2024