Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ



Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε όλοι μας, πλημμυρισμένοι από θλίψη, οργή και αγανάκτηση, ολόκληρες περιοχές, ολόκληρα χωριά της Θεσσαλίας να παραμένουν πνιγμένα από την επιλεκτική ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού.

Χιλιάδες οικογένειες βιώνουν μια δραματική κατάσταση! Άλλοι έχασαν συγγενείς, άλλοι έχασαν τα ζώα τους, τις καλλιέργειές τους, τα σπίτια τους, τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής.

Στο όνομα της «κλιματικής αλλαγής» κρύβουν την εγκληματική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά και της τοπικής διοίκησης για την ανυπαρξία των απαραίτητων και αναγκαίων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Στην Κέρκυρα ο Μπάλος μάς δίδαξε ότι είναι καθαρά θέμα τύχης, για την οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας, να βρεθεί σε αυτήν τη θέση.

Οι ανάγκες του λαού για αυτούς δεν είναι επιλέξιμες. Για άλλη μια φορά το σύνθημα «μόνο ο λαός σώζει τον λαό» παίρνει σάρκα και οστά από την αλληλέγγυα στάση χιλιάδων ανθρώπων.

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας μπαίνει μπροστά, ώστε να οργανωθεί η αλληλεγγύη για τους πλημμυροπαθείς στους νομούς της Θεσσαλίας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους κάθε κλάδου, όπως και με τους σεισμοπαθείς τους Τουρκίας, έτσι και τώρα, μέσα από το υστέρημά μας, να δώσουμε ό,τι μπορούμε για να στηριχθούν οι κάτοικοι των περιοχών που δοκιμάζονται.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι τα εξής:

• Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακους

• Εμφιαλωμένα νερά, χυμούς

• Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.ά.), φρυγανιές -

παξιμάδια, μπισκότα - κρουασάν - μπάρες δημητριακών - παστέλια, γάλα σε σκόνη

• Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας).

• Φακοί

Καθημερινά (και Σάββατο-Κυριακή) 10:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00

Τηλ. επικοινωνίας: 2661181200, 6977343350