Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

"ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ!

"Όλα έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων" διαμηνύει ψευδώς η κυβέρνηση της ΝΔ για να καθησυχάσει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, που δικαιολογημένα ανησυχούν! Η πραγματικότητα όμως την διαψεύδει, σμπαραλιάζοντας οποιοδήποτε αφήγημά της και γύρω από αυτό το ζήτημα.

Στο νησί μας έχουν ήδη περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες από τότε που και οι τρεις δήμοι προχώρησαν στην προκήρυξη των συμβάσεων ορισμένου χρόνου για την καθαριότητα των σχολείων. Έχει περάσει επίσης μία ολόκληρη εβδομάδα από τότε που έληξαν οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων από τους υποψηφίους και το γνωστό μπάχαλο που προκάλεσαν οι τροποποιήσεις των προκηρύξεων από την κυβέρνηση ενώ ήδη είχε ξεκινήσει η διαδικασία. Και παρά τα όσα προβλέπει ακόμα και το ΦΕΚ της προκήρυξης, δεν έχουν εκδοθεί ούτε καν οι προσωρινοί πίνακες επιτυχόντων, την έκδοση των οποίων θα ακολουθήσει περίοδος ενστάσεων, οπότε και θα εκδοθούν οι τελικοί πίνακες, ώστε οι επιτυχόντες να προσληφθούν και να προσκομίσουν τα σχετικά δικαιολογητικά... Έτσι, υπάρχουν περιπτώσεις συναδελφισσών που τις καλούν να πάνε να καθαρίσουν τα σχολεία στα οποία εργάζονταν μέχρι και πριν από λίγους μήνες, χωρίς ουσιαστικά να γνωρίζουν αν έχουν επιτύχει στον διαγωνισμό... 

Ακόμα όμως και αν όλα προχωρήσουν όπως τα σχεδιάζει η κυβέρνηση, τα πράγματα είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς! Ακόμα και αν ήδη είχαν προσληφθεί οι 97 συμβασιούχοι στην καθαριότητα, είναι πολλοί λιγότεροι από τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων, καθώς μαζί με το μόνιμο προσωπικό δεν αντιστοιχούν αριθμητικά ούτε καν ένας ανά σχολική μονάδα. Να θυμίσουμε επίσης ότι οι δήμοι με το υπουργείο αποφάσισαν το μισό από το παραπάνω ελλιπέστατο προσωπικό να ΜΗΝ έχει πλήρη απασχόληση!!! Όσον δε αφορά τους ίδιους τους συμβασιούχους, εκτός των άλλων, ακόμα περιμένουν να τους καταβληθούν χρήματα από την επέκταση της εργασίας τους λόγω της πανδημίας, ακόμα δηλαδή περιμένουν να πάρουν δεδουλευμένα της περασμένης σχολικής χρονιάς!!!

Η κατάσταση δε χωρά εφησυχασμό! Απαντάμε αποφασιστικά και αγωνιστικά με τη συγκέντρωση της Παρασκευής 4 Σεπτέμβρη στις 12:00 στην Ανουντσιάτα.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ