Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Όχι σε εργολάβους και ατομικές συμβάσεις - Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με δικαιώματα!

Για άλλη μία φορά οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας ετοιμάζονται να πεταχτούν στην κόλαση της ανεργίας, καθώς οι πολυδιαφημισμένες ατομικές συμβάσεις λήγουν στο τέλος του έτους. Για άλλη μία φορά οι συνάδελφοι είναι όμηροι των κυβερνητικών επιλογών…

Το Σωματείο μας από την πρώτη στιγμή είναι στο πλευρό των συναδέλφων τόσο κατά την περίοδο της στυγνής τους εκμετάλλευσης από τους εργολάβους, όσο και κατά την περίοδο της κοροϊδίας των ατομικών συμβάσεων, παλεύοντας για σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους. Μέσα από τις γραμμές του Σωματείου μας οι συνάδελφοι στην καθαριότητα του ΓΝΚ πάλεψαν και κέρδισαν δεδουλευμένα, εξανάγκασαν τον εργολάβο σε ανάκληση απόλυσης συναδέλφισσας, καλυτέρευσαν τους όρους εργασίας τους κ.ά.

Για την κατάσταση που για άλλη μία φορά βιώνουν οι συνάδελφοι τεράστιες είναι οι ευθύνες τόσο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της σημερινής της ΝΔ, που για να «εξοικονομούν» χρήματα, ώστε να κάνουν δώρα στους επιχειρηματικούς ομίλους, εφαρμόζοντας στην πράξη τόσο την «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ τότε όσο και την «βιώσιμη ανάπτυξη» της ΝΔ σήμερα, θυσιάζουν τα δικαιώματα και την ζωή κάθε εργαζόμενου. Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, τόσο κατά την περίοδο που τάιζε με πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τους εργολάβους ακόμα και όταν αποδείχτηκε η κλοπή δεδουλευμένων  των εργαζομένων, η τρομοκρατία, οι άθλιες εργασιακές συνθήκες κ.ά., όσο και κατά την περίοδο προώθησης της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ των ατομικών συμβάσεων, που παρουσιάστηκε ως δήθεν σημαντική κατάκτηση και λύση του προβλήματος των εργαζομένων και του Νοσοκομείου. 

Στο παιχνίδι και ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός τόσο της πρώην αυτοαποκαλούμενης πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας όσο και της πλειοψηφίας της διοίκησης του Σωματείου Καθαριστριών και Καθαριστών του ΓΝΚ, που μαζί με την διοίκηση του ΓΝΚ υπόσχονταν ότι οι ατομικές συμβάσεις θα οδηγήσουν τάχα σε μονιμοποιήσεις, που χαρακτήριζαν ως μαξιμαλιστικό και ακατόρθωτο το αίτημα του Σωματείου μας για σταθερή και μόνιμη δουλειά, κάνοντας παράλληλα ό, τι περνάει από το χέρι τους, ώστε οι συνάδελφοι να μην παλέψουν για αυτό το δίκαιο αίτημα. Είναι αυτοί που έλεγαν ότι παλεύουν μόνο για «ρεαλιστικά» αιτήματα και όχι για «ουτοπικά» όπως το Σωματείο μας.... Άξιος ο μισθός τους! 

Αυτό που στην ουσία ήθελαν και κρύψουν όλοι αυτοί είναι η σημερινή εξέλιξη, ότι δηλαδή και οι ατομικές συμβάσεις αποτελούν εργαλείο ανακύκλωσης της ανεργίας, ότι όσοι σήμερα δουλεύουν αύριο θα είναι απολυμένοι για να πάρουν την θέση τους κάποιοι άλλοι κ.ο.κ. Ότι στόχος τους ήταν η ομηρία των συναδέλφων, για να προωθούνται τα σχέδια κυβερνήσεων και εργοδοσίας.

Έτσι, οι μόνοι χαμένοι είτε με εργολάβους είτε με ατομικές συμβάσεις, είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είτε με κυβέρνηση ΝΔ είναι μόνο οι εργαζόμενοι… Βλέπετε το κράτος των αφεντικών έχει… συνέχεια…!

Συνεχίζουμε τον αγώνα και διεκδικούμε:

σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με δικαιώματα με πρόσληψη από τον φορέα
καμία απόλυση συναδέλφου
έξω οι εργολάβοι
προσλήψεις απαραίτητου προσωπικού, καθώς το ΓΝΚ λειτουργεί με πολύ λιγότερα άτομα στην καθαριότητα από όσα πραγματικά χρειάζεται





Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ