Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Για την επίσκεψη-ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας

Η δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι λόγω της πολυετούς καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και των συνεχόμενων μέτρων σε βάρος τους, για την ανάκαμψη της κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, έχει βαρύτατες επιπτώσεις σε όλες τις πλευρές της ζωής τους! Γίνονται περικοπές σε κάθε ανάγκη τους, ακόμα και στις άκρως απαραίτητες. Έτσι, ο πολιτισμός και η πρόσβαση σε αυτόν θεωρείται «πολυτέλεια», δεδομένου ότι σε μεγάλο βαθμό και ο πολιτισμός, στο πλαίσιο που ζούμε, αποτελεί εμπόρευμα.

Ως Σωματείο και ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, θεωρούμε ότι ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, για λίγους και εκλεκτούς! Θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι, που παράγουν όλον τον πλούτο, ο λαός μας συνολικά έχει ανάγκη και πρέπει να μορφώνεται ολόπλευρα, να έχει πρόσβαση στην πολιτιστική μας κληρονομία και στα μνημεία της.

Στο πλαίσιο αυτό το Σωματείου μας πραγματοποίησε οργανωμένη ελεύθερη επίσκεψη-ξενάγηση στους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου Κέρκυρας, για μέλη του Σωματείου και τις οικογένειές τους την Κυριακή 31 Μάρτη. Σημαντική για την πραγματοποίηση της επίσκεψης αυτής ήταν η συμβολή των εργαζομένων στην εφορία αρχαιοτήτων και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας, τους ποίους ευχαριστούμε θερμά για την μοναδική εμπειρία που μας παρείχαν!

Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ένωση Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων & Δυτικής Ελλάδας που μας προσέφερε δωρεάν ξενάγηση στους χώρους του μουσείου, μετατρέποντας την επίσκεψη σε ένα πραγματικό ταξίδι στον χρόνο.

Κέρκυρα, 1 Απρίλη 2019