Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Για τον αγώνα των εργαζόμενων στο Αχίλλειο

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Για άλλη μία φορά η κατά τ' άλλα "ανεξάρτητη" αστική δικαιοσύνη "χτυπά"! Για άλλη μια φορά το "χτύπημά" της είναι σε βάρος των αγώνων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Στο στόχαστρό της αυτήν τη φορά ο δίκαιος αγώνας των συναδέλφων στο Αχίλλειο της Κέρκυρας, που παλεύουν για τις δουλειές τους. Τι κι αν το σύνολο των εργαζομένων συμμετείχε σε Γενική Συνέλευση που διοργάνωσε το Σωματείο τους. Τι κι αν το σύνολό τους τάσσεται υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων... Αυτά δεν "πιάνουν μία" μπροστά στις επιταγές των κυβερνητικών πολιτικών! Εξάλλου, αυτά τα περί "δημοκρατίας" που ακούμε όλο και πιο συχνά, είναι "καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς" που χρησιμοποιούνται μόνο όταν είναι να εξυπηρετηθεί η κερδοφορία των μεγάλων αφεντικών και το κράτος τους... Έτσι, η αστική δικαιοσύνη, παραβλέποντας την ουσία, έβγαλε παράνομη την απεργία των συναδέλφων, που αποφασίστηκε με τους παραπάνω όρους, κοπιάζοντας μάλιστα για πετύχει τον σκοπό της, αφού χρειάστηκε τα όργανά της να συνεδριάσουν αργά την νύχτα για να βγάλουν την σχετική απόφαση!

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ο κανόνας που θέλει την "ανεξάρτητη" αστική δικαιοσύνη να βγάζει το 90% των απεργιών παράνομες και καταχρηστικές! Δεν έχει περάσει εξάλλου καιρός από τις τελευταίες πανελλαδικές απεργίες, όταν σε αντίστοιχη περίπτωση, η αστική δικαιοσύνη υπερασπίστηκε τους εφοπλιστές, χαρακτηρίζοντας παράνομη την απεργία των ναυτεργατών που είχε προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο του Πειραιά,  βγάζοντας απόφαση ελάχιστες ώρες μετά την προσφυγή των μεγάλων αφεντικών.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που νομοθέτησε νέα εμπόδια στην συνδικαλιστική και συλλογική δράση, που θεσμοθέτησε ουσιαστικά την απαγόρευση των απεργιών από τα πρωτοβάθμια σωματεία, που έκανε ότι περνάει από το χέρι της για την περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Θυμίζουμε πως όλα αυτά τα μέτρα τα ψήφισε χέρι-χέρι με την ΝΔ που σήμερα τάχα κατηγορεί. Παράλληλα, δεν κατήργησε ούτε έναν από τους νόμους που χτυπούν τους εργαζόμενους και την συνδικαλιστική δράση των προηγούμενων κυβερνήσεων. Μην το παίζουν λοιπόν αθώες περιστερές!

Πάνω στο έδαφος αυτό έρχεται με ακόμα μεγαλύτερη φόρα η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, προσπαθώντας να ισοπεδώσει ότι ξέφυγε από τους προηγούμενους. Το "αναπτυξιακό" πολυνομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση, βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση, δείχνοντας στην ουσία τι σημαίνει για αυτούς "ανάπτυξη". Νέα μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων, νέα δώρα για τους μονοπωλιακούς ομίλους. Παράλληλα, η καταστολή που ετοιμάζονται να επιβάλλουν στο συνδικαλιστικό-εργατικό κίνημα (ηλεκτρονικό φακέλωμα για τα συνδικάτα και τα μέλη τους, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, απουσία διαλόγου και ζωντανών διαδικασιών κ.ά.) έχει ως στόχο να κλείσουν στόματα, να σκύψουν όσα κεφάλια σηκώνονται. Παράλληλα όμως δείχνει και τι είναι αυτό που φοβούνται, τους οργανωμένους εργαζόμενους, που παλεύουν βάζοντας μπροστά τις δικές τους ανάγκες!

Τεράστιες οι ευθύνες για τις εξελίξεις αυτές και του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού, των ανθρώπων της εργοδοσίας και του κράτους της μέσα στα συνδικάτα, των εργατοπατέρων, όπως τους λέει ο λαός μας, που όλα αυτά τα χρόνια έβαλαν πλάτη για να περάσουν όλα τα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα.

Κάνουμε λοιπόν τον φόβο τους πραγματικότητα. Οι προσπάθειες τους θα πέσουν στο κενό, όσο εμείς συσπειρωνόμαστε στα σωματεία μας και παλεύουμε με ταξικό προσανατολισμό!

Καλούμε τους συναδέλφους από το Αχίλλειο να μην σκύψουν το κεφάλι. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων! Τους καλούμε να συμμετέχουν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη 23 Οκτώβρη στις 2 μ.μ. στο Περιφερειακό Συμβούλιο (Αλυκές) και την Πέμπτη 24 Οκτώβρη στην συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας στις 7 μ.μ. ενάντια στο "αναπτυξιακό" πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης!

Κέρκυρα, 22 Οκτώβρη 2019
Γραμματεία Κέρκυρας Π.Α.ΜΕ.