Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Γιατί να γραφτώ στο Σωματείο;














ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Σαμάρα 6 – Κέρκυρα

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Τα τελευταία χρόνια οι μισθοί μας δέχτηκαν μεγάλες μειώσεις, κόπηκαν τα επιδόματα, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις γενικεύτηκαν εις βάρος της 8ωρης εργάσιμης ημέρας και της σταθερής εργασίας. Εργαζόμαστε με την απειλή της απόλυσης, του κλεισίματος των καταστημάτων, ενώ ζούμε ήδη με τον μεγάλο βραχνά της ανεργίας μέσα στις οικογένειες μας.
Έχουν δρομολογηθεί ήδη με το 3ο μνημόνιο το πάγιο αίτημα των μεγαλεμπόρων για τη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και το άνοιγμα το καταστημάτων 52 Κυριακές το χρόνο, η απελευθέρωση των απολύσεων, η παραπέρα μείωση των εργοδοτικών εισφορών στα ασφαλιστικά μας ταμεία, το χτύπημα των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων, το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία. Αυτή είναι η δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει.

Δυνάμωσε το Σωματείο σου! Κάνε μιά αίτηση τώρα.

Επικοινώνησε με το Σωματείο σου,

Ενημερώσου,

Τηλ. 6987418692

Γιατί να γραφτώ στο Σωματείο;

Σκέψου: οι μεγαλοεργοδότες έχουν τις δικές τους ενώσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Μέσα από αυτές συντονίζονται και σχεδιάζουν το πως θα αυξάνουν τα κέρδη τους ξεζουμίζοντας τους εργαζόμενους, ρίχνοντας ακόμα περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης. Πολύτιμος βοηθός τους είναι το αστικό κράτος και οι κάθε λογής κυβερνήσεις που υπηρετούν το σύστημα αυτό και νομοθετούν κατ' εντολή των επιχειρηματιών.
Ενισχύοντας το σωματείο, ενισχύουμε τη δύναμη μας! Η πραγματική δύναμη του σωματείου είναι η ικανότητα του να υποστηρίζει αποτελεσματικά και να επιβάλλει το συμφέρον του εργαζόμενου, ανεξάρτητα από τους θεσμούς (συλλογικές διαπραγματεύσεις) και τη νομοθεσία. Γι’ αυτό το σωματείο πρέπει να είναι έχει ταξικό προσανατολισμό, να αναλαμβάνει δράσεις, να διαπαιδαγωγεί τα μέλη του, να αγωνίζονται και να κερδίζουν τα δικαιώματα τους, να καταδεικνύει τον πραγματικό εχθρό και την πραγματική διέξοδο σε σύγκρουση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, κόντρα στη συναίνεση και το συμβιβασμό.
Επίσης, η πραγματική δύναμη ενός σωματείου είναι η αλληλεγγύη και η αλληλοϋποστήριξη ανάμεσα στα μέλη του, αλληλεγγύη την οποία πρέπει να δείχνει και απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από κλάδο, ειδικότητα, σχέση εργασίας, εθνικότητα και θρησκεία.
Είναι απόλυτα αναγκαίο λοιπόν, οι εργαζόμενοι, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στην περίπτωση μας, να οργανωθούν και να συσπειρωθούν στο σωματείο, να πάρουν ενεργά μέρος στην οργάνωση του αγώνα, συμμετέχοντας στις Γενικές Συνελεύσεις, συμβάλλοντας με τη γνώμη τους και την κριτική τους. Να συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητες του σωματείου, να προσπαθούν να προσελκύσουν και άλλους συναδέλφους τους να εγγραφούν και να συμμετέχουν.
Δυνάμωσε το Σωματείο
Η συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων στην Ελλάδα βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο, υπολογίζεται ότι μόνο το 10-15% των εργαζομένων με εξαρτημένη σχέση εργασίας είναι γραμμένοι και συμμετέχουν ενεργά στις συνδικαλιστικές αρχαιρεσίες (εκλογές). Βαρύτατες ευθύνες φέρουν και οι παρατάξεις του παλιού και “νέου” κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ) που εκφύλισαν το συνδικαλιστικό κίνημα, υπηρετώντας στην ουσία τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και της εργοδοσίας.
Η πλειοψηφία που χρόνια τώρα έχουν στο τριτοβάθμιο (στο ανώτερο δηλαδή) συνδικαλιστικό όργανο, την ΓΣΕΕ, σε διάφορα Εργατικά Κέντρα (λ.χ. Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας) και σε διάφορες ομοσπονδίες (όπως σ’ αυτή που ανήκουμε κι εμείς, την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας), αποτέλεσε στην ουσία τον Δούρειο Ίππο των μεγάλων εργοδοτών μέσα στους εργαζόμενους. Χρόνια τώρα στήριξαν και στηρίζουν όλες τις επιλογές του μεγάλου κεφαλαίου: στήριξαν με σθένος την ΕΕ και τις αντεργατικές πολιτικές της προβάλλοντας την ως μηχανισμό επίλυσης των προβλημάτων των εργαζομένων, καλούσαν τους εργαζόμενους να κάνουν θυσίες για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας δηλαδή για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, έβαλαν πλάτη σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα κ.ο.κ.
Οι ηγεσίες αυτές δεν ενδιαφέρονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η κατάσταση αυτή, είναι αλήθεια ότι οδηγεί πολλούς συναδέλφους στην αδιαφορία και στην αποστροφή για τα συνδικαλιστικά, αφήνοντας έτσι ακόμα περισσότερο ελεύθερο πεδίο στους εργοδότες. Το Σωματείο σταθερά καταπολεμά και ξεσκεπάζει αυτή την τακτική των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, γι’ αυτό και δέχεται τα πυρά και τις κατηγορίες από το πολιτικό, δημοσιογραφικό και συνδικαλιστικό κατεστημένο. Οι αγώνες του και τα επιτεύγματά του ενοχλούν! Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα, να κάνουμε πέρα αυτούς που υποθηκεύουν το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας!
Γι αυτό οργανώσου στο Σωματείο, μάθαινε τα δικαιώματά σου, πάλεψε μαζί του για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και για να απαιτήσουμε την ανάκτηση όσων μας πήραν αυτά τα χρόνια, να περάσουμε στην αντεπίθεση! Το σωματείο δεν κάνει διάκριση ανάμεσα σε διάφορες μορφές απασχόλησης, π.χ. ημιαπασχόληση, εκ περιτροπής ή ακόμα και «μαύρη», ανασφάλιστη εργασία. Ακόμα κι αν αυτό τον καιρό δεν εργάζεσαι, επιδοτείσαι από τον ΟΑΕΔ και ψάχνεις δουλειά πάνω στο αντικείμενο του υπαλλήλου γραφείου, του εμποροϋπαλλήλου, του υπαλλήλου σε μεταφορική εταιρεία ή σε τουριστικό γραφείο, του εργαζόμενου στην ανακύκλωση κλπ. και πάλι μπορείς να γραφτείς.

Μην το αμελείς! Έλα και συμπλήρωσε μια αίτησητώρα.