Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΕ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ




ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Σαμάρα 6 – Κέρκυρα
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΕ 

ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η ενότητά μας να βάλει εμπόδια στην εργοδοσία, να την αναγκάσει να παραιτηθεί από τα σχέδια της.
Τα τελευταία χρόνια οι μισθοί μας δέχτηκαν μεγάλες μειώσεις, κόπηκαν τα επιδόματα, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις γενικεύτηκαν εις βάρος της 8ωρης εργάσιμης ημέρας και της σταθερής εργασίας. Εργαζόμαστε με την απειλή της απόλυσης, του κλεισίματος των καταστημάτων, ενώ ζούμε ήδη με τον μεγάλο βραχνά της ανεργίας μέσα στις οικογένειες μας.
Έχουν δρομολογηθεί ήδη με το 3ο μνημόνιο το πάγιο αίτημα των μεγαλεμπόρων για τη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και το άνοιγμα το καταστημάτων 52 Κυριακές το χρόνο, η απελευθέρωση των απολύσεων, η παραπέρα μείωση των εργοδοτικών εισφορών στα ασφαλιστικά μας ταμεία, το χτύπημα των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων, το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία. Αυτή είναι η δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει.
Σήμερα δεν φτάνει όμως να την περιγράφουμε, ακόμα και να αγανακτούμε, αν δεν δούμε με μάτια καθαρά ποιος ευθύνεται για αυτή την κατάσταση, ποιος βγαίνει κερδισμένος;
Η εταιρία Μαρινόπουλος Α.Ε την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης γιγαντώθηκε. Παίζει ρυθμιστικό ρόλο στην αγορά, από τη θέση που κατέχει. Αυτή κρίνει σε μεγάλο βαθμό τους μισθούς, τα ωράρια, τις τιμές στα ράφια, τους όρους λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων στον κλάδο των σούπερ μάρκετ. Η κερδοφορία της και η ηγεμονική της θέση είναι αποτέλεσμα της άγριας εκμετάλλευσης των εργαζόμενων, των μικρών παραγωγών και προμηθευτών, των καταναλωτών με τις συνεχείς αυξήσεις των τιμών.
Η μεγαλοεργοδοσία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ αρκετές φορές έχει καλέσει τους εργαζόμενους να την εμπιστευτούν και να την «βοηθήσουν για να ξεπεράσει την κρίση». Επιδιώκει τη συναίνεση, να σκύψουν οι εργαζόμενοι το κεφάλι και να δεχτούν τη σφαγή των δικαιωμάτων τους.
Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται κλείνοντας καταστήματα, εκβιάζοντας παλαιούς εργαζόμενους να δεχτούν οικειοθελή αποχώρηση, παίρνοντας το σύνολο της αποζημίωσης, δίνοντας μάλιστα και μπόνους 1.500 ευρώ σε όσους αποδεχτούν το πακέτο που προτείνει. Αυτό είναι το τυράκι στη φάκα για να στείλει εκατοντάδες εργαζόμενους στην κόλαση της ανεργίας, εντατικοποιώντας τη δουλειά σε όσους απομείνουν, με σκοπό την εξυπηρέτηση του στρατηγικού στόχου της εργοδοσίας για περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας της.
Το σωματείο μας σας καλεί να μην υποκύψετε και να αντισταθείτε σε οποιονδήποτε εκβιασμό της εργοδοσίας, να μην υπογράψετε καμία οικειοθελή αποχώρηση. Ελπίδα υπάρχει, βρίσκεται στην αντίσταση σε κάθε κατάστημα που θέλουν να κλείσουν, στον αγώνα για να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος, μέσα από την μαζικοποίηση του σωματείου, ενάντια στην στρατηγική μεγαλοεργοδοσίας, κυβέρνησης και ΕΕ να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στις δικές μας πλάτες, για να αυξήσουν τα κέρδη τους όσο γίνεται περισσότερο.
Να δώσουμε μια πρώτη απάντηση ενάντια στα σχέδια τους που τσακίζουν τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, συμμετέχοντας μαζικά στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο, για την οργάνωση της κλιμάκωσης του αγώνα με πανελλαδική πανεργατική απεργία. Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου παίρνουμε μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 7 το απόγευμα στη πλατεία ΣΑΡΟΚΟ.
Κέρκυρα 16/10/15