Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Ανακοίνωση Γραμματείας Κέρκυρας του Π.Α.ΜΕ. για την απεργιακή συγκέντρωση στις 14 Δεκέμβρη

Μήνυμα ότι δεν τσιμπάνε στο παραμύθι της "δίκαιης ανάπτυξης" και ότι θα παλέψουν για να κερδίσουν όλα όσα τους αξίζουν έστειλαν προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά και την εργοδοσία οι εκατοντάδες συγκεντρωμένοι στην πλατεία Σαρόκο που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και στην Κέρκυρα.

Η μάχη της απεργίας δόθηκε από νωρίς το πρωί έξω από χώρους δουλειάς με περιφρούρηση της απεργίας και μαζικές εξορμήσεις στην πόλη της Κέρκυρας.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, Σπύρος Κανταρέλης, ο οποίος κάλεσε τους συγκεντρωμένους να σταθούν στο πλευρό των ταξικών σωματείων και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ που αγωνίζονται καθημερινά για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για τη δημιουργία όρων αντεπίθεσης απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου. Κατήγγειλε επίσης την ένταση της καταστολής από την πλευρά της κυβέρνησης που από τη μία χτυπάει με ΜΑΤ, χημικά και συλλήψεις όσους διεκδικούν και από την άλλη κάνει τα στραβά μάτια στις τραμπούκικες επιθέσεις τις εργοδοσίας απέναντι σε εργαζόμενους και απεργούς.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας πραγματοποιήθηκε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης της Κέρκυρας.