Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19/10, 18:30, ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον τιτάνιο και πολύχρονο αγώνα που δίνει ο λαός της Παλαιστίνης απέναντι στο κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ. 

Εδώ και 75 χρόνια ο λαός της Παλαιστίνης βιώνει την απάνθρωπη πολιτική του απαρχάιντ του κατοχικού στρατού του Ισραήλ, βιώνει τις παράνομες κατακτήσεις εδαφών, φυλακίσεις, δολοφονίες αμάχων,  εποικισμούς και αποκλεισμούς. Στεκόμαστε στο πλευρό του και στηρίζουμε το δικαίωμα να υπερασπιστεί την ύπαρξη του και τη ζωή του με όποιο μέσο επιλέξει.  

Απέναντι στην συνεχιζόμενη βαρβαρότητα και στη δολοφονική ισραηλινή κατοχή υπερασπιζόμαστε το λαό της Παλαιστίνης στο δίκαιο αγώνα να διεκδικήσει την πατρίδα του και να υπερασπιστεί το μέλλον του. Αυτή είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας, απέναντι στην βαρβαρότητα και στο πλάι των αγωνιζόμενων λαών. Αυτή είναι και η μοναδική λύση που μπορεί να βγάλει και τον ισραηλινό λαό από τον εφιάλτη που τον έχει βάλει η πολιτική της φασιστικής κυβέρνησης Νετανιάχου, την οποία και ο ίδιος αντιπαλεύει.

Αυτοί που επί δεκαετίες ήταν σύμμαχοι του κράτους-τρομοκράτη, του Ισραήλ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ και έκλειναν τα μάτια στις αμέτρητες σφαγές του και στη συνεχιζόμενη δολοφονική του πολιτική, σήμερα εμφανίζονται επιλεκτικά ευαίσθητοι να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Δεν μας πείθουν, έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα στηρίζοντας τον κατοχικό στρατό του Ισραήλ. Καταγγέλλουμε επίσης την στάση της ελληνικής κυβέρνησης που εμπλέκει τη χώρα μας στη σχεδιαζόμενη στρατιωτική επέμβαση των ιμπεριαλιστών αφού έστειλε την φρεγάτα «Ψαρά» να συνοδεύσει αμερικανικό αεροπλανοφόρο στο Ισραήλ.  

Ο αγώνας του λαού της Παλαιστίνης μας εμπνέει όχι μόνο γιατί είναι δίκαιος αλλά γιατί διεξάγεται απέναντι σε έναν αντίπαλο που έμοιαζε άτρωτος και πανίσχυρος. Όμως, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο μπροστά σε έναν λαό αποφασισμένο να παλέψει και να κατακτήσει το δίκιο του. 

Μαζί με τους λαούς όλου του κόσμου, μαζί με το εργατικό –λαϊκό κίνημα της χώρας μας δυναμώνουμε τον αγώνα μας για να δικαιωθεί ο Παλαιστινιακός λαός, για τα δίκαια αιτήματά του. Για τον λόγο αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλο τον λαό του νησιού μας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 19 Οκτώβρη στις 18:30 στην Πλατεία Γεωργάκη.

Διεκδικούμε:

  • τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής
  • τώρα αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, για Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του ‘67, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ
  • επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ
  •  άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές
  • καμία συμμετοχή - καμία στήριξη στον σφαγιασμό του Παλαιστινιακού λαού
  • να αποσυρθεί η φρεγάτα "ΨΑΡΑ" από την περιοχή
  • να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ
  • να σταματήσει κάθε οικονομική - πολιτική - στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ