Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ


Η Κυβέρνηση της ΝΔ μέσω ανακοίνωσης των αρμόδιων υπουργών με μία αιφνιδιαστική και προκλητική απόφαση προχωρά σε κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ το Φλεβάρη, σε απόλυση όλων των εργαζομένων και σε ξεσπίτωμά τους από τις κατοικίες που η εταιρεία τους παραχωρούσε, για να παραδοθεί η επιχείρηση τον Μάρτη, «καθαρή», χωρίς «βάρη» και υποχρεώσεις σε επιχειρηματικό όμιλο.

Η ΛΑΡΚΟ αποτελεί μια επιχείρηση στρατηγικού χαρακτήρα για τη Χώρα μας, που εκμεταλλεύεται πολύτιμα κοιτάσματα του ορυκτού μας πλούτου, η οποία έχει τεράστιες δυνατότητες. 

Αποτελεί έγκλημα το κλείσιμο της επιχείρησης, που έχει εκσυγχρονιστεί με δικά μας χρήματα και αφήνεται να βουλιάξει για να παραδοθεί αντί πινακίου φακής στους επιχειρηματικούς ομίλους, που δικαιώνοντας τον παρασιρικό τους ρόλο, καραδοκούν εδώ και χρόνια.

Με αυτόν τον τρόπο έρχεται στο προσκήνιο η διαχρονική απαξίωση της ΛΑΡΚΟ από όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις, που προχώρησαν στην υπερχρέωσή της και στη στοχοποίηση των εργαζομένων της.

Και αυτή η εξέλιξη έρχεται να επιβεβαιώσει, με εκκωφαντικό τρόπο, ότι τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι εργάτες και οι αγώνες τους. Τα εργοστάσια τα κλείνουν οι κυβερνήσεις και οι επιχειρηματικοί όμιλοι, που ξεζουμίζουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, τις υποδομές που έφτιαξε ο λαός, τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων που έχτισαν την ΛΑΡΚΟ.

Τα εργοστάσια τα κλείνει η «ανάπτυξή» τους και το καπιταλιστικό κέρδος, που για να ανακάμψει δεν λογαριάζει τις ζωές των εργατών και πατάει πάνω σε τσακισμένα εργατικά δικαιώματα, για να εξασφαλίσει την κερδοφορία του.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ, για το δικαίωμα στην δουλειά, για το δικαίωμα στην ζωή. Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και του λαού της περιοχής είναι αγώνας όλη της εργατικής τάξης.

Κέρκυρα, 5/2/2022