Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Ηχηρό μήνυμα καταδίκης της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής στάλθηκε από την μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης της Κέρκυρας την Τρίτη 6 Οκτώβρη, που οργάνωσαν τα Εργατικά Σωματεία που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. (Κερκυραϊκός Σύνδεσμος  Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σύνδεσμος Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων, το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Εργαζόμενων Επισιτισμού-Τουρισμού και τα Επιχειρησιακά Σωματεία εργαζομένων στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας). Εκατοντάδες ήταν οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, οι μαθητές και οι αυτοαπασχολούμενοι. Στην συγκέντρωση των Σωματείων καλούσαν επίσης η ομάδα γυναικών Βόρειας Κέρκυρας της ΟΓΕ, το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, η Ομοσπονδία Γονέων Κέρκυρας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και εκπρόσωποι των μαθητών που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις αυτές τις μέρες.

Όλοι οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη για παραδειγματική τιμωρία των ναζί δολοφόνων, που μέχρι σήμερα κυκλοφορούν ελεύθεροι συνεχίζοντας να σπέρνουν το φασιστικό - ρατσιστικό δηλητήριο και ότι είναι λαϊκή απαίτηση οι ναζί να μπουν στη φυλακή με τις ανώτατες ποινές και όχι με βάση την απαράδεκτη πρόταση της εισαγγελέως που υιοθέτησε τα επιχειρήματα των δολοφόνων. Ανάμεσα σε άλλα, αναδείχθηκε ότι οι ναζιστές της ΧΑ αποτελούν το μακρύ χέρι του καπιταλιστικού συστήματος. Δόθηκαν παραδείγματα από τη δράση τους μέσα και έξω από τη Βουλή και πως αυτή προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να στηρίξει τα συμφέροντα των Ελλήνων καπιταλιστών, ιδίως των εφοπλιστών, θέτοντας παράλληλα το ζήτημα ότι για να τελειώσουμε μια για πάντα με τη ναζιστική - φασιστική ιδεολογία θα πρέπει να βάλουμε στο στόχαστρο το σύστημα που τη γεννά, τον καπιταλισμό. Τονίστηκε ότι μόνο με την πάλη ενάντια στο σύστημα που γεννά τη φτώχεια, τους πολέμους, την προσφυγιά, τον ρατσισμό και άρα και τη ναζιστική ιδεολογία μπορούμε να στείλουμε μια για πάντα του φασίστες στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε δυναμική πορεία στους Κεντρικούς δρόμους της πόλης με συνθήματα καταδίκης του φασισμού και του συστήματος που τον γεννά, όπως «Χρυσαυγίτες ρουφιάνοι αφεντικών, ξανά θα σας τσακίσει η πάλη των λαών», και οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 13 του Οκτώβρη στο πανεργατικό συλλαλητήριο για τα ζητήματα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και του λαού.