Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Πληρώσαμε πολλά-Δε θα πληρώσουμε ξανά! Κινητοποίηση των ταξικών Σωματείων της Κέρκυρας την Πέμπτη 11 Ιούνη

Στις 11 Ιουνίου, ημέρα πανελλαδικών κινητοποιήσεων, τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ βρέθηκαν όλη μέρα στο δρόμο οργανώνοντας 2 κινητοποιήσεις.
«Στους ξενοδόχους δε σκύβουμε κεφάλι, με το Σωματείο αντίσταση και πάλη»,  φώναζαν εκατοντάδες διαδηλωτές στην μαζική και γεμάτη παλμό κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 11 πμ. στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, με τους ξενοδοχοϋπάλληλους να βρίσκονται στο επίκεντρο. 

Μιλώντας ο Σταμάτης Πελάης, πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου, ενημέρωσε για την πανελλαδική κινητοποίηση που έγινε στην Αθήνα στις 10 του Ιούνη, ενώ επανέλαβε το πλαίσιο αιτημάτων και των διεκδικήσεων με αιχμή το δικαίωμα στη δουλειά και εισόδημα για όλους. Παράλληλα κάλεσε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα και συσπείρωση γύρω από τα επιχειρησιακά τους σωματεία και το Συνδικάτο για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα το επόμενο διάστημα, σε συντονισμό με τα σωματεία του κλάδου, πανελλαδικά.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και ο Γιάννης Μπορμπότης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων αναφέροντας ότι η Δημοτική Αρχή, στάθηκε στο πλευρό του τουριστικού κεφαλαίου και καταψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο τα αιτήματα των εργαζομένων που κατατέθηκαν με τη μορφή ψηφίσματος. Αμέσως μετά ακολούθησε δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Μαχητική ήταν και η δεύτερη κινητοποίηση που πραγματοποίησαν τα ταξικά σωματεία στις 7 το απόγευμα. Συγκεκριμένα στο συλλαλητήριο καλούσαν ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας, ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας ενώ συμμετείχε με απόφαση του ΔΣ του και ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας.

«Να παλέψουμε για τη ζωή μας! Να διεκδικήσουμε με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες, για το μεροκάματο, την ασφάλιση, για τη διασφάλιση του εργατικού εισοδήματος, για μέτρα υγείας και ασφάλειας». Το κάλεσμα των σωματείων και η καθημερινή τους προσπάθεια να γίνει πράξη μεταφέρθηκε από τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς συνδικαλιστών στη συγκέντρωση που έγινε στην Ανουντσιάτα. Ομιλίες έγιναν από τον πρόεδρο του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σπύρο Κανταρέλη και από τον γραμματέα του Συνδέσμου Οικοδόμων Κέρκυρας, Γιάννη Λασθιωτάκη

Ο Γιάννης Λασθιωτάκης στην ομιλία του τόνισε, πως οι εργαζόμενοι μέσα από τα ταξικά σωματεία, που παλεύουν κόντρα στην εργοδοτική, νόθα και διορισμένη από το αστικό δικαστήριο, διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, δεν πρόκειται να αφήσουν την κυβέρνηση να φορτώσει άλλη μια φορά την κρίση των καπιταλιστών στις πλάτες των εργαζομένων, της νεολαίας, του λαού. 

Ακολούθησε μαχητικό συλλαλητήριο στους δρόμους της Κέρκυρας, το οποίο κατέληξε στην πλατεία Σπιανάδα. Εκεί οι εργαζόμενοι σχημάτισαν το κεντρικό σύνθημα του ΠΑΜΕ αυτή την περίοδο «Πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά».

Οι εργαζόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους σε κινητοποιήσεις αλλά και σε συσκέψεις και γενικές συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, ώστε να εξαχθούν τα σωστά αγωνιστικά συμπεράσματα και να οργανωθεί η συνέχεια της δράσης.

11/06/2020