Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Ανακοίνωση Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κέρκυρας για την Εργατική Πρωτομαγιά

1Η ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 


Εργαζόμενε Εργαζόμενη,

1η Μάη,  ημέρα θυσίας και διαχρονικών αγώνων των εργαζομένων απανταχού της γης.

Οι Πρωτομαγιές μετά το ηρωικό Σικάγο του 1886 είναι γραμμένες με χρυσά γράμματα στην ιστορία του διεθνούς εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Έχουν σημαδευτεί απ τους αγώνες της εργατικής τάξης ενάντια  στην εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Στην χώρα μας το 1936 η αστυνομία άνοιξε πυρ στους απεργούς  της Θεσσαλονίκης και δολοφόνησε εν ψυχρώ διαδηλωτές απεργούς, το 1944  οι Γερμανοί φασίστες του Χίτλερ (ιδεολογικοί   πρόγονοι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ) επιλέγουν την Πρωτομαγιά για να εκτελέσουν στην Καισαριανή 200 κρατούμενους κομμουνιστές πατριώτες.

Οι θυσίες αυτές αποτελούν σταθμό για το εργατικό και λαϊκό κίνημα της χώρας μας, όμως δεν υπήρξε Πρωτομαγιά στον αιώνα που μας πέρασε χωρίς πολύμορφους αγώνες, χωρίς θυσίες , χωρίς διώξεις για τους εργαζόμενους.

Αποτέλεσμα των αγώνων της εργατικής τάξης ήταν οι κατακτήσεις των δικαιωμάτων της καθιέρωσης του μηνιαίου μισθού, του 8ωρου, του 5θήμερου, των αδειών, της ασφάλισης, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, της συνταξιοδότησης, της θέσπισης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και άλλων δικαιωμάτων.

Αυτοί οι αγώνες έβγαλαν τους εργαζόμενους απ το τέλμα και τον βούρκο της δουλείας που εργάζονταν χωρίς δικαιώματα, χωρίς ωράρια, χωρίς μισθό.

Τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας η εργοδοσία και οι κυβερνήσεις της αξιοποιώντας την υποχώρηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος και την ύφεση που παρατηρείτε στο αγωνιστικό φρόνημα του λαού, έχει ξεσαλώσει προωθώντας το ξεπούλημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων που κατακτήθηκαν με αίμα.

-Εξευτέλισαν την αξία της εργατικής δύναμης μειώνοντας  τους μισθούς.

-Υπονόμευσαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας για να επικρατήσει η ατομική συμφωνία, δηλαδή η θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων.

-Διέλυσαν την κοινωνική ασφάλιση περικόπτοντας δραστικά απ την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη , αυξάνοντας τα όρια ηλικίας και μειώνοντας απελπιστικά τις συντάξεις.

-Εντατικοποίησαν την εργασία και την εργοδοτική τρομοκρατία εξοντώνοντας τους εργαζόμενους στην κούραση και αυξάνοντας τα  εργατικά ατυχήματα και τις εργατικές ασθένειες.

-Ξεχαρβάλωσαν το ωράριο και το 5θήμερο κόβοντας διαλείμματα και ρεπό.

Κάθε μέρα που περνάει αφαιρούν απ την ζωή σου για να προσθέσουν στα κέρδη τους. Στερούν τα παιδιά σου για να γεμίσουν τα θησαυροφυλάκια τους. Διαλύουν την οικογένεια σου για να ενισχύσουν  την επιχείρηση  τους.

Εργαζόμενε , Εργαζόμενη,

Σε θέλουν δούλο, όμως ταυτόχρονα φοβούνται και τους αγώνες σου. Γι αυτό σε αποτρέπουν να οργανωθείς στο σωματείο σου. Γι αυτό συκοφαντούν και χλευάζουν τους εργατικούς αγώνες και την απεργία.

Γι αυτό στήνουν σωματεία δικά τους και βάζουν τους προϊστάμενους, τα  στελέχη τους (βλέπε IKOS) και τους εαυτούς τους πολλές φορές,  ως εκπροσώπους των εργαζομένων (βλέπε ΓΣΕΕ).

Γι αυτό ψάχνουν για ευάλωτους συνδικαλιστές και τους βάζουν στο χέρι μετατρέποντας τους σε σκυλάκια τους .

Τρέμουν οι εργοδότες την εργατική συσπείρωση και τον αγώνα , γιατί γνωρίζουν καλά ότι αυτή θα τους υποχρεώσει να δώσουν μέρος των προνομίων τους στους εργαζόμενους .
Τρέμουν την οργάνωση του ΠΑΜΕ , την ταξική ενότητα  δηλαδή των εργαζομένων , που  ανεξάρτητα  από κλάδο εργασίας παλεύουν μαζί , τον κοινό αντίπαλο , την εργοδοσία τους μηχανισμούς και τις κυβερνήσεις της .

20 χρόνια τώρα δίνουμε μάχες μέσα στην θύελλα και δεν λυγίζουμε.
Το ΠΑΜΕ μεγαλώνει και θεριεύει.

Σταματήσαμε το νόθο συνέδριο της ΓΣΕΕ των εργοδοτών. 
Αλλάξαμε το Εργατικό Κέντρο της Κέρκυρας και από νεκροταφείο ησυχαστήριο και ‘’στήριγμα ‘’ της εργοδοσίας, γίνεται Κέντρο οργάνωσης των αγώνων και της πραγματικής ενότητας των εργαζομένων.

Εργαζόμενε , Εργαζόμενη της Κέρκυρας,

Με το Εργατικό Κέντρο σε εργατικά χέρια έχεις μεγάλο όπλο στα χέρια σου . 
Έχεις την ευκαιρία να αξιοποιήσεις τις αστείρευτες δυνάμεις του αγώνα σου και να ανατρέψεις την εκμετάλλευση , να διεκδικήσεις μία καλύτερη ζωή που αξίζει σε σένα και τα παιδιά σου.

ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΥΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

ΑΝΑΛΟΓΙΣΟΥ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΘΕΣΗ.

ΤΙΜΗΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΔΕΙΞΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΩΝ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ.

Αγωνίσου για νέες κατακτήσεις αν αγαπάς τα παιδιά σου, αν πραγματικά θέλεις να μείνουν με αξιοπρέπεια στον τόπο τους, αν δεν θέλεις να αναγκαστούν να θυσιάσουν ακόμη και την ζωή τους για να επαναφέρουν όσα κέρδισαν  οι παππούδες τους και χάσαμε με την υποχώρηση στα αφεντικά.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗΜΕΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗ ΣΠΥΡΟ  ΣΑΜΟΙΛΗ
ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ