Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Όχι στην απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας για άνοιγμα των καταστημάτων Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα



Σχετικά με την πρόθεση του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας για λειτουργία των καταστημάτων κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα (να λειτουργούν  δηλαδή κάθε μέρα πρωί και απόγευμα), δηλώνουμε ότι είμαστε ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ!

Η εξέλιξη αυτή είναι ένας ακόμα κρίκος, που πάει να προστεθεί στην αλυσίδα των αντιλαϊκών απαιτήσεων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Θυμίζουμε ότι το Σωματείο μας έγκαιρα είχε προειδοποιήσει τους εργαζόμενους, ότι η απελευθέρωση ωραρίων (κατάργηση κυριακάτικης αργίας, λευκές νύχτες κ.λπ.), πάγιο αίτημα των μεγαλοεπιχειρηματιών, που εκφράζεται μέσα από τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υιοθετήθηκε από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις μέχρι τώρα, αν αρχίσει να εφαρμόζεται θα παρασύρει ολόκληρη την αγορά. Η πρόταση αυτή, κινείται στη λογική, της μείωσης της τιμής της εργατικής δύναμης μέσα και από αυτήν την πρακτική, που ξεζουμίζει τους εργαζόμενους για να αυγατίζουν τα κέρδη τους μια χούφτα παράσιτα.

Παράλληλα, μια τέτοια απόφαση στρέφεται και ενάντια στα συμφέροντα των μικρών επαγγελματιών-εμπόρων, καθώς μια αύξηση του ωραρίου θα σημάνει πρόσθετα έξοδα στη λειτουργία των μικρομάγαζών τους, που με μαθηματική ακρίβεια θα τους οδηγήσει στον αφανισμό, αφήνοντας έτσι χώρο στους μεγαλοεπιχειρηματίες για ανάπτυξη «υγιούς επιχειρηματικότητας»!!! Βεβαίως, οι μικροί επιχειρηματίες-έμποροι θα πρέπει να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για το ρόλο της συνδικαλιστικής τους ηγεσίας όπου οι αποφάσεις και ενέργειές της εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα ή των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος τους;

Ο εχθρός εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων-μικρών επιχειρηματιών είναι κοινός και άρα κοινός θα πρέπει να είναι και ο αγώνας μας απέναντί του.  Αυτός ο εχθρός δεν είναι άλλος από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους ελληνικούς και ξένους, που δε διστάζουν να πατήσουν επί πτωμάτων για τα κέρδη τους. Τώρα θα πρέπει εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι-μικροί ελεύθεροι επαγγελματίες, όλα τα λαϊκά στρώματα να οικοδομήσουμε τη δική μας συμμαχία, την μεγάλη λαϊκή συμμαχία για να προασπίσουμε τα δικαιώματά μας, την ίδια μας τη ζωή απέναντί τους.

Παράλληλα, θα πρέπει να έχουμε ξεκάθαρο ότι η επίθεση του κοινού μας αντιπάλου είναι ενιαία σε όλα τα μέτωπα για έναν και μοναδικό λόγο, την κερδοφορία του. Για αυτό μας έχουν επιβάλει όλα αυτά τα μέτρα, για αυτό ετοιμάζονται να μας φέρουν κι άλλα, για αυτό αιματοκυλούν λαούς ολόκληρους.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Απαντάμε με απεργία στο χώρο του εμπορίου την Κυριακή 24 Απρίλη
ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας



Προετοιμαζόμαστε για την μεγάλη 
48ωρη πανελλαδική-πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ, 
όταν η συγκυβέρνηση
 φέρει στη Βουλή για
 ψήφιση το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο