Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ - ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 19:00, ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ)



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το ξήλωμα της Κυριακάτικης αργίας ΔΕ θα περάσει! Μετά από όσα ζήσαμε όλο το καλοκαίρι, με την πολυεθνική «Lidl», να ανοίγει από τον Μάη παράνομα τα καταστήματά της τις Κυριακές στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, και στη συνέχεια την παρανομία αυτή να νομιμοποιεί ο, κατά τ’ άλλα «αντάρτης», Δήμαρχος κύριος Πουλημένος, κατ’ εντολή της κυβέρνησης της ΝΔ, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας για τον ποιον τελικά εξυπηρετεί αυτό το κράτος και οι θεσμοί του. 

Από την αρχή το Σωματείο μας είχε καταγγείλει ότι η πολυεθνική παίζει το ρόλο του «λαγού», για να προχωρήσει το ξήλωμα της αργίας της Κυριακής για όλη τη θερινή περίοδο στην Κέρκυρα. Η εκτίμηση αυτή επιβεβαιώθηκε πλήρως, καθώς μετά τις μεθοδεύσεις τις εργοδοσίας της «Lidl» και τη στήριξη που της παρέχει η κυβέρνησης της ΝΔ και η δημοτική αρχή Πουλημένου, το παράδειγμά της ακολουθούν και άλλοι μονοπωλιακοί όμιλοι («ΑΒ Βασιλόπουλος», «Jumbo» κ.λπ)

Η απόφαση του Δημάρχου κυρίου Πουλημένου, που δίνει το πράσινο φως στους μονοπωλιακούς ομίλους να «κάνουν παιχνίδι», στρέφεται ξεκάθαρα ενάντια στην πλειοψηφία της κερκυραϊκής κοινωνίας, τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους ελεύθερους επαγγελματίες-μικροκαταστηματάρχες. Είναι ώρα λοιπόν να «κάνουμε ταμείο» και να δούμε ποιος είναι με εμάς και ποιος με τους απένατι. Τα κούφια λόγια περί «δημοκρατίας» γενικά, δεν πείθουν κανένα, καθώς αυτό που ζούμε είναι η δημοκρατία των μεγάλων αφεντικών ντόπιων και ξένων! 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την αθλιότητα αυτή του Δημάρχου και της κυβέρνησης έχουμε την δυνατότητα και τη δύναμη να την ανατρέψουμε με τον αγώνα και την αποφασιστικότητά μας. Είναι ώρα να πιέσουμε, ώστε ο Δήμαρχος να πάρει πίσω αυτήν την απόφαση. Την Τετάρτη 25/9 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και θα συζητηθεί σχετική ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης. Καλούμε τον κάθε εργαζόμενο, τον κάθε μικροκαταστηματάρη που πλήττεται εξίσου, να είμαστε εκεί, στο ισόγειο της πρώην Νομαρχίας στις 19:00 και μαζί να επιβάλουμε το δίκιο μας!


Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ


 Κέρκυρα, 23/9/2024