Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

ΠΑΠΑΤΖΙΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΦΙΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ



Αφού δεν πέρασαν τα ψέματα της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας ότι οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα των σχολείων είμαστε δήθεν υποχρεωμένοι, με βάση την σύμβασή μας, να καθαρίζουμε εκλογικά κέντρα, αφού δεν πέρασαν οι απειλές ότι όσοι δεν πάμε να καθαρίσουμε τζάμπα τα εκλογικά κέντρα θα μας κοπούν μεροκάματα, τώρα η Δημοτική Αρχή επανέρχεται με "αποφασίζομεν και διατάσσομεν"...!

Σήμερα έφτασε φιρμάνι (αρ. πρ. 17255-ΑΔΑ: 6ΓΒΧ46ΜΓ2Α-ΠΚΤ) με την υπογραφή της Δημάρχου, με το οποίο μας τοποθετεί λέει σε συγκεκριμένα εκλογικά κέντρα την Παρασκευή 19/5 και τη Δευτέρα 21/5. Μάλιστα το φιρμάνι συνοδεύεται και από κατάλογο που περιλαμβάνει ονόματα 83 συναδέλφων (από τους 108 που είμαστε συνολικά). Στόχος, με αυτόν τον νομιμοφανή τρόπο, να μας τρομοκρατήσει και να μας εξαναγκάσει να κάνουμε άλλη δουλειά και με άλλους όρους από αυτούς που προβλέπει η σύμβαση που έχουμε υπογράψει με τον Δήμο και μάλιστα τζάμπα! Την ίδια ώρα, φήμες λένε (τερματίζοντάς το) ότι αναμένεται και νέο φιρμάνι, με το οποίο οι υπόλοιποι συνάδελφοι θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες και κτήρια του Δήμου (όχι σχολεία) για να τα καθαρίσουν!!! Ό, τι του φανεί του λολοστεφανή!

Φαίνεται λοιπόν ότι οι παπάτζες της Δημοτικής Αρχής δεν έχουν τελειωμό!!! Ενημερώνουμε για άλλη μια φορά ότι έχουμε υπογράψει σύμβαση και πληρωνόμαστε (όταν πληρωνόμαστε... αλήθεια με τα επιδόματα που μας χρωστάτε χρόνια εκεί στον Δήμο τι γίνεται;) για την καθαριότητα των σχολείων και μόνο, σε ότι έχει να κάνει αποκλειστικά με την σχολική διαδικασία, όχι με ό, τι έχει ο καθένας στο κεφάλι του να μετατρέψει τα σχολεία!!! Δηλαδή αν αύριο ο Δήμος αποφασίσει π.χ. να κάνει τα σχολεία νυχτερινά κέντρα διασκέδασης τα Σαββατοκύριακα (να τονώσουμε λίγο και το τουριστικό μας προϊόν!) θα μας στέλνει να τα καθαρίζουμε τζάμπα και μάλιστα θα είμαστε υποχρεωμένοι; Έλεος!!!

Ενημερώνουμε επίσης, ότι το φιρμάνι της Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής ΔΕΝ μας υποχρεώνει να πάμε στα εκλογικά κέντρα και να τα καθαρίσουμε! Είναι ένα έγγραφο μούφα, που βέβαια είναι χρήσιμο για να καθαρίζουμε τις τουαλέτες των σχολείων, καθώς και από υλικά δεν πάμε καλά!!!

Η παραπάνω αθλιότητα και η σημερινή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της υποστελέχωσης και της εργασιακής μας ομηρείας, για τα οποία φέρουν τεράστιες ευθύνες όλες διαχρονικά οι (σταθερές) κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) καθώς και το μακρύ τους χέρι, οι δημοτικές αρχές (φιλελεύθερες, σοσιαλδημοκρατικές-αριστερούτσικες), που εξειδικεύουν την πολιτική τους σε τοπικό επίπεδο! Όλοι αυτοί δηλαδή που αυτές τις ημέρες έρχονται και μας ζητούν την ψήφο μας για να συνεχίσουν να μας εκμεταλλεύονται όλο και πιο πολύ! Νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με ηλίθιους και ότι θα "βάλουμε τα χέρια μας και θα βγάλουμε τα μάτια" μας! Με αυτό το πλευρό να κοιμούνται!

Καλούμε για άλλη μια φορά τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους συμβασιούχους στην καθαριότητα των σχολείων να τα παραδώσουμε καθαρά μετά το πέρας της εκπαιδευτικής διαδικασίας πριν τις εκλογές, ώστε να χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά κέντρα. Παράλληλα, απαιτούμε να τα παραλάβουμε καθαρά πριν μπούμε μέσα για να συνεχιστεί η εκπαιδευτική λειτουργία τους!

Κανείς συμβασιούχος ΔΕΝ πρέπει να δεχτεί να εργαστεί για το καθάρισμα των εκλογικών κέντρων πριν παραδοθούν και πάλι στην εκπαιδευτική κοινότητα! Οι Δήμοι έχουν την ευθύνη να παραδώσουν τα σχολεία καθαρά! Κανένα κουρελόχαρτο της Δημοτικής Αρχής ΔΕΝ μπορεί να μας επιβάλει άλλους όρους εργασίας από αυτούς που έχουμε υπογράψει στις συμβάσεις μας!

Τέλος, ενημερώνουμε τους φωστήρες της Δημοτικής Αρχής και την ίδια τη Δήμαρχο (που μάλλον δεν το γνωρίζει) ότι τα κλειδιά των σχολείων τα παραδίδουμε μετά τον καθαρισμό της Πέμπτης στους υπεύθυνους για την διεξαγωγή των εκλογών, οι οποίοι φέρουν και την ευθύνη του χώρου... Την Παρασκευή ΔΕΝ πάμε στα εκλογικά κέντρα και κανείς δε μπορεί να μας υποχρεώσει! Εμείς καθαρίζουμε μόνο σχολεία!   

Δε μασάμε λοιπόν ούτε στις απειλές τους, ούτε στα φιρμάνια τους! Συσπειρωνόμαστε στην Σωματειακή μας Επιτροπή και στο Σωματείο μας και παλεύουμε για το σύνολο των δικαιωμάτων μας!   

Κέρκυρα, 17/5/2023

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ