Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Για την τριμερή με την εργοδοσία των "Δήμητρα"

Την Παρασκευή 3 Γενάρη ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων κατέθεσε στο Τμήμα Κέρκυρας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας αίτημα για τριμερή με την εργοδοσία των σούπερ μάρκετ «Δήμητρα», ύστερα από τα δημοσιεύματα που θέλουν την εξαγορά της επιχείρησης από τον συνεταιρισμό SYNKA. H Υπηρεσία όρισε την συνάντηση για την Παρασκευή 10 Γενάρη 2020.

Δυστυχώς η εργοδοσία των σούπερ μάρκετ «Δήμητρα» δεν προσήλθε περιφρονώντας για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους, «γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της» την αγωνία εκατοντάδων συναδέλφων και των οικογενειών τους σχετικά με το εργασιακό τους μέλλον. Έδειξε για άλλη μια φορά στην πράξη ότι για αυτήν (την ντόπια επιχείρηση που κατά τα άλλα «νοιάζεται για τους εργαζομένους της και τους Κερκυραίους») τίποτα δεν υπάρχει πάνω από τα υπερκέρδη της. Επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά στην πράξη αυτό, που με κάθε ευκαιρία υπογραμμίζει το Σωματείο μας, ότι δηλαδή για τα μεγάλα αφεντικά, ντόπια ή ξένα, όλα μετριούνται με βάση την κερδοφορία τους!

Παράλληλα, με τον πλέον επίσημο τρόπο ΔΕΝ διέψευσε τα δημοσιεύματα. Να σημειωθεί ότι, όπως μας ενημερώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, μαζί με τα παλιά αφεντικά περιδιαβαίνουν όλες αυτές τις ημέρες τα καταστήματα άγνωστα άτομα στους συναδέλφους, που όλοι πιθανολογούν ότι είναι απεσταλμένοι της νέας εργοδοσίας.

Προειδοποιούμε την εργοδοσία παλιά ή νέα να μην διανοηθεί να απολύσει κανένα συνάδελφο, να μην επιχειρήσει να τροποποιήσει προς το χειρότερο την σύμβαση κανενός συναδέλφου, να μην προβεί σε βλαπτικές μεταβολές, που θα δυσχεράνουν την ζωή των εργαζομένων. Θα μας βρουν μπροστά τους! Με όποιον τρόπο και αν περάσει η επιχείρηση σε νέα χέρια, πρόκειται για διάδοχη κατάσταση, πράγμα που σημαίνει ότι η νέα εργοδοσία είναι υποχρεωμένη να διατηρήσει στο ακέραιο τις θέσεις εργασίας, τα δικαιώματα και τους μισθούς των συναδέλφων τουλάχιστον, στα προηγούμενα επίπεδα.

Παράλληλα, καλούμε όλους τους συναδέλφους ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά να συσπειρωθούν στο Σωματείο μας και να είναι σε ετοιμότητα και συνεχή επαφή μαζί μας. Τους καλούμε μαζί να δώσουμε την μάχη όχι μόνο να μην απολυθεί κανείς ή να μην μειωθούν οι μισθοί και χειροτερέψουν οι όροι εργασίας αλλά να περάσουμε στην αντεπίθεση διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, καλύτερες συνθήκες εργασίας. Τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που τσεπώνει κάθε χρόνο η μεγαλοεργοδοσία των «Δήμητρα» προέρχονται από την δουλειά των εργαζομένων, είναι ο νόμιμα και παράνομα κλεμμένος ιδρώτας εκατοντάδων συναδέλφων απ’ άκρη σ’ άκρη του νησιού μας.