Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Νέα προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζόμενων στα "Δήμητρα"

Τσούζει την εργοδοσία των σούπερ μάρκετ «Δήμητρα», που οι εργαζόμενοι της επιχείρησης έχουν στενούς δεσμούς με το Σωματείο μας. Την πονάει πολύ που οι συνάδελφοι και από τον συγκεκριμένο εργασιακό χώρο δεν «βάζουν την ουρά κάτω από τα σκέλια» και καταγγέλλουν τις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν στα σούπερ μάρκετ που δουλεύουν.

Έτσι, η εργοδοσία των «Δήμητρα»  προχωρά σε νέα μεθόδευση για να κλείσει στόματα, για να εκφοβήσει τους εργαζόμενους, για να προωθήσει τα επιχειρηματικά της σχέδια. Επαναλαμβάνοντας, τις αθλιότητες του περασμένου Νοέμβρη, άρχισε να διακινεί εκ νέου κείμενο-«σύμβαση εμπιστευτικότητας εργαζομένου» ζητώντας από τους συναδέλφους να το υπογράψουν, απαιτώντας και πάλι από αυτούς να «βγάλουν» ουσιαστικά «τον σκασμό» για τα όσα συμβαίνουν σε βάρος τους, τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται, με αναδρομική κιόλας ισχύ, καθώς φέρει ημερομηνία 1/5/2018. Μάλιστα, το έγγραφο προβλέπει πως αν παραβιαστεί η «σύμβαση» αυτή από τους εργαζόμενους τότε η εταιρεία θα μπορεί να προχωρήσει σε απολύσεις με υπαιτιότητα των εργαζομένων, άρα και χωρίς αποζημιώσεις κ.λπ. αναφέροντας χαρακτηριστικά «συμφωνώ και αποδέχομαι τους παρακάτω όρους και αναγνωρίζω την τήρησή τους ως βασική προϋπόθεση για την έναρξη και συνέχεια της συνεργασίας μου με τη Γαλαξίας Α.Ε.» κλείνοντας με την φράση «Αναγνωρίζω ότι η τήρηση της εμπιστευτικότητας και της εχεμύθειας εκ μέρους μου σε σχέση με τις παραπάνω πληροφορίες αποτελεί υποχρέωσή μου…»

Η νέα αυτή μεθόδευση έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση στους συναδέλφους και την καταγγελία των τελευταίων στο Σωματείο μας, ότι πλέον τα καταστήματα των «Δήμητρα» θα κλείνουν κάθε μέρα στις 10 το βράδυ (δηλαδή οι συνάδελφοι θα φεύγουν για τα σπίτια τους γύρω στις 11 το βράδυ), αξιοποιώντας απόφαση της Περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων  (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ), όπως επικαλείται και η ίδια η εργοδοσία. Η μεθόδευση αυτή έρχεται καθώς φουντώνει το κύμα δυσαρέσκειας από την πλευρά των εργαζομένων προς την εργοδοσίας των «Δήμητρα», την ίδια ώρα που γιγαντώνεται η ανησυχία σε όλους τους εμποροϋπαλλήλους του νησιού μας από τα αντεργατικά μέτρα, που εφαρμόζει η μεγαλοεργοδοσία στους χώρους δουλειάς, με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας της σε βάρος της ζωής των εργαζομένων, επικουρούμενη από το πολιτικό της προσωπικό, όπως την Περιφερειακή Αρχή ΙΝ (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ)!

Καλούμε τους συναδέλφους των «Δήμητρα» να μην «τσιμπήσουν» στο νέο εκφοβισμό και ακόμα πιο μαζικά και αποφασιστικά να εμπιστευτούν και να συσπειρωθούν στο Σωματείο μας! Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του νησιού μας, τους υπόλοιπους εμποροϋπάλληλους να δείξουν την ταξική τους αλληλεγγύη στους συναδέλφους των «Δήμητρα» και να οργανωθούν στο Σωματείο μας, καθώς τα αντεργατικά μέτρα που λαμβάνονται μας αφορούν όλους και πολύ σύντομα, θα φτάσουν και στους δικούς τους εργασιακούς χώρους (αν ακόμα δεν έχουν φτάσει στο σύνολό τους). Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Σωματείου μας την ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΗ, στις 19:00 στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ