Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Τα ΜΑΤ ενάντια στους εργαζόμενους καλεί ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός

Για τη συνάντηση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Πλέον η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα. Μπροστά στην καθημερινή αποκάλυψη του βρώμικου ρόλου τους από το ΠΑΜΕ, στη σημερινή συνάντηση που πραγματοποίησαν με την κυβέρνηση, την οποία στηρίζουν, ζήτησαν τα συνέδρια της ΓΣΕΕ και των άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων να γίνονται με τα ΜΑΤ και το συνδικαλιστικό της ασφάλειας. Δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα. 

Έτσι νομίζουν ότι θα συνεχίσουν ανενόχλητοι τον υπονομευτικό ρόλο τους, στους διεκδικητικούς αγώνες των εργαζομένων. Μιλάμε για έναν ξετσίπωτο κυβερνητικό συνδικαλισμό. Τα συνέδρια των συνδικαλιστικών οργανώσεων για τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ δεν είναι για τα οφίτσια και τα προνόμια των συνδικαλιστών. Είναι για τον προσανατολισμό και το ρόλο των συνδικάτων. Ή θα είναι με το μεγάλο κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό, ή με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.

Καλούμε τους εργαζόμενους να τους διώξουν από τα συνδικάτα. Είναι επικίνδυνοι. Τα συνδικάτα να μην αφήσουν έρμαια τους εργαζόμενους στα νύχια του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και της κυβέρνησης, τους οποίους απλόχερα στηρίζουν για να γεμίζουν τα σεντούκια τους με ακόμα μεγαλύτερα κέρδη.

Το ζήτημα αυτό δεν αφορά μόνο τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Αφορά όλη την εργατική τάξη, το λαό. Αφορά την ίδια τη βελτίωση της ζωής τους, που δεν μπορεί να γίνει χωρίς οργάνωση, χωρίς συμμετοχή στα σωματεία.

Και στου βοδιού το κέρατο να κρυφτούν, θα βρουν μπροστά τους τους εργαζόμενους.