Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Για την απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 28 Νοέμβρη



Μαζική και μαχητική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσε το Π.Α.ΜΕ. στην Κέρκυρα, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Οικοδόμοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, ξενοδοχοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι από άλλους εργασιακούς χώρους συμμετείχαν με τα μπλοκ τους, στην μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση.   Η μάχη της απεργίας δόθηκε από νωρίς τα ξημερώματα με απεργιακές φρουρές στο εργοτάξιο του αεροδρομίου, καθώς και έξω από κατάστημα των σούπερ μάρκετ Δήμητρα, που αυτήν την περίοδο η εργοδοσία εντείνει την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων της, με πρόσφατο παράδειγμα τον εκβιασμό για απόσπαση υπογραφών «σιωπής» από αυτούς.

Η γεμάτη παλμό απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε, όπως ήταν προγραμματισμένο στην πλατεία Σαρόκο. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Νίκος Θεοφύλακτος, πρόεδρος του Συνδέσμου Εργατοτεχνητών Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας. Τονίστηκε η προσπάθεια εργοδοσίας, κυβέρνησης, κομμάτων που στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ, την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, να εξαπατήσουν τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα ότι από την «ανάπτυξη» των μεγάλων αφεντικών όλοι έχουμε να κερδίσουμε! Παράλληλα, στηλιτεύτηκε ο ρόλος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, όπως εκφράζεται από τις ξεπουλημένες πλειοψηφίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αλλά και του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, που κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να «περπατήσουν» τα σχέδια της μεγαλοεργοδοσίας και για να διασπάσουν και να «στείλουν στον καναπέ» τους εργαζόμενους. Στην συνέχεια ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Τέλος, έγινε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εργατοτεχνητών Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Δεκέμβρη στις 17:30 στο Εργατικό Κέντρο και στην εκλογική μάχη που θα ακολουθήσει.