Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018

Καταγγελία για την τραμπούκικη στάση της εργοδοσίας του Ikos Dassia -Αλληλεγγύη στους συναδέλφους ξενοδοχοϋπάλληλους

Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει την τραμπούκικη στάση της μεγαλοεργοδοσίας του ξενοδοχείου Ikos Dassia, που προσπάθησε να εμποδίσει την ενημέρωση των εργαζόμενων για την απεργία της 30ης Μάη από μέλη της Διοίκησης του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας. Μάλιστα, ο διευθυντής του ξενοδοχείου απαίτησε από τους συναδέλφους να μείνουν στην τραπεζαρία του προσωπικού και κάλεσε την αστυνομία, σε μία προσπάθεια να παρεμποδίσει τα μέλη της διοίκησης να έρθουν σε επαφή με τους εργαζόμενους και να τα τρομοκρατήσει… Η ενέργεια αυτή έχει ως στόχο να εκφοβίσει τους ίδιους τους εργαζόμενους, να τους κάνει να σκύψουν το κεφάλι, για να αυγατίζει τα υπερκέρδη του ανενόχλητο το μεγάλο αφεντικό!

Η στάση αυτή της μεγαλοεργοδοσίας είναι ενδεικτική των εργασιακών συνθηκών γαλέρας που επικρατούν και στον συγκεκριμένο εργασιακό χώρο. Δεν είναι τυχαίο που συνάδελφοι ξενοδοχοϋπάλληλοι, μην αντέχοντας τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στο Ikos Dassia παραιτούνται από τις πρώτες κιόλας μέρες που άνοιξε το ξενοδοχείο και ήδη ο αριθμός τους ανέρχεται σε πολλές δεκάδες ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις από συναδέλφισσες καμαριέρες που κατέληξαν μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα στο Νοσοκομείο!

Αυτό είναι το «διαμάντι» και το πολυδιαφημισμένο «κόσμημα» του νησιού μας! Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» την οποία διαλαλεί η κυβέρνηση σε όλη την χώρα, αυτή είναι η «επιστροφή στην κανονικότητα», η «εθνική στρατηγική» και η «ανταγωνιστικότητα»  στην οποία υποκλίνονται όλα τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ, που υποκλίνεται η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, της Ομοσπονδίας Επισιτισμού-Τουρισμού, της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας… Αυτό είναι το περιεχόμενο της «κοινωνική τους συμμαχίας», για να τσαλαπατήσουν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους!

Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά τι είναι αυτή η «ανάπτυξη», ποιος ωφελείται από αυτήν και το Ikos Dassia είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα! Πακτωλός χρημάτων στην μεγαλοεργοδοσία συνθήκες Νταχάου και μισθοί πείνας για τους εργαζόμενους!

Εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη και την αλληλεγγύη μας στους συνάδελφους του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, σε όλους τους ξενοδοχοϋπάλληλους! Η πρόκληση αυτή δεν είναι πρόκληση μόνο απέναντί τους αλλά απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους! Θα πάρουν λοιπόν απάντηση από όλους μας και η απάντηση αυτή θα είναι σκληρή!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλο τον λαό του νησιού μας να συμμετέχει στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 30 Μάη και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10 το πρωί στο ΣΑΡΟΚΟ, βάζοντας μπροστά τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ