Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Για την κατρακύλα του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού της πλειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας

Την Κυριακή 27 Μάη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων με εργαζόμενους του χώρου, για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας της 30ης Μάη, για τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, καθώς και για τις νέες μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου να "πετάξει" με το "έτσι θέλω" το Σωματείο μας έξω από την δύναμή του. Για άλλη μία φορά οι εκπρόσωποι των μεγαλοεργοδοτών στην Κέρκυρα, η ξεπουλημένη δηλαδή πλειοψηφία της διοίκησης, έκλεισε τους εργαζόμενους έξω από το κτήριο του Εργατικού Κέντρου, παρά το γεγονός ότι είχε ζητηθεί άδεια εγγράφως από τον Κερκυραϊκός Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων εδώ και μέρες.

Έντονη ήταν η αντίδραση των εργαζόμενων στην νέα αυτή πρόκληση από τα τσιράκια των αφεντικών, καθώς αυτή η στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης, τους βάζει εμπόδια στην οργανώσουν της πάλης τους για πολύ σοβαρά ζητήματα, όπως της απληρωσιάς, της περαιτέρω ελαστικοποίησης των ωραρίων, της εργοδοτικής τρομοκρατίας, των πλειστηριασμών σπιτιών συναδέλφων που λόγω της απληρωσιάς της μεγαλοεργοδοσίας βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση κ.ά.

Η στάση αυτή της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΕΚΚ δεν είναι τυχαία. Γίνεται απέναντι σε ένα Σωματείο που βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των εργαζόμενων σε κάθε μεγαλύτερο ή μικρότερο πρόβλημα που βιώνουν, πρώτα και κύρια μέσα στους χώρους δουλειάς. Απέναντι στο Σωματείο μας που οι εργαζόμενοι που συσπειρωνόμαστε σε αυτό διεκδικούμε τη νόμιμη και σταθερή καταβολή μισθών και μεροκάματων (αυτών των κουτσουρεμένων από τις αντιλαϊκές – αντεργατικές πολιτικές όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων) και που σε πολλές περιπτώσεις τα έχουμε καταφέρει! Απέναντι στο Σωματείο μέσα από το οποίο παλεύουμε ενάντια σε άδικες και εκδικητικές απολύσεις συναδέλφων εξαναγκάζοντας την μεγαλοεργοδοσία να τις πάρει πίσω! Απέναντι στο Σωματείο μας με το οποίο μπαίνουμε μπροστά στην οργάνωση της Αλληλεγγύης για τις εργατικές οικογένειες με τα Λαϊκά Μαθήματα, για τα παιδιά των εργαζομένων, την ίδια ώρα που η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου όταν αυτά ξεκινούσαν, κλείδωνε τις πόρτες για να μην πραγματοποιηθούν! Και τα καταφέραμε! Απέναντι σε ένα Σωματείο μέσα από το οποίο δίνουμε καθημερινά έμπρακτα μάχη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για την υπεράσπιση του δικαιώματος της απεργίας, για την κατάργηση κάθε “λευκής” νύχτας και μέρας, για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας, την υπεράσπισης των εργαζόμενων απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία και τόσα άλλα!

Η στάση αυτή της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου είναι η έκφραση των εντολών που δίνουν τα μεγάλα αφεντικά στα τσιράκια τους γιατί βλέπουν ότι από την δράση του Σωματείου μας κινδυνεύουν τα κέρδη τους, η "ανάπτυξή" τους! Επιδιώκουν να αδειάσουν το Εργατικό Κέντρο από εργαζόμενους, την ίδια ώρα που ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες στους μεγαλοεργοδότες... Δεν είναι τυχαίο που στηρίζουν την ξεπουλημένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, που καλούν τους εργαζόμενους να στοιχηθούν πίσω από τα "θέλω" των μεγαλοεργοδοτών για περισσότερα κέρδη, για την "επιστροφή στην κανονικότητα", για την "δίκαιη ανάπτυξη" όπως ονομάζουν το τσαλαπάτημα της ζωής μας... Καλούν δηλαδή τους εργαζόμενους να αποδεχτούν την εκμετάλλευση που υφίστανται, να αποδεχτούν ότι από εδώ και πέρα θα ζουν έτσι και χειρότερα για τα κέρδη των μεγαλοεργοδοτών. Για αυτό και στις 30 του Μάη θα είναι χέρι-χέρι με τις εργοδοτικές ενώσεις! Για αυτό και προωθούν την υποταγή των εργαζόμενων μέσω αυτού που ονομάζουν "κοινωνική συμμαχία"...

Τους λέμε λοιπόν ότι όσες προσπάθειες και να κάνουν για να "πετάξουν" το Σωματείο μας από το Εργατικό Κέντρο δεν θα περάσουν! Το Σωματείο μας δεν περιμένει καμία "νομιμοποίηση" από αυτούς... Την νομιμοποίηση μας την δίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι! Τα τσιράκια των αφεντικών είναι εκτεθειμένα και οι εργαζόμενοι έχοντας καταλάβει τον ρόλο τους,  τους έχουν γυρίσει την πλάτη. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι η σύσκεψη του Σωματείου μας είχε περισσότερο κόσμο απ' ότι είχε η Πρωτομαγιάτικη "απεργιακή συγκέντρωση" ολόκληρου του Εργατικού Κέντρου!!!

Καλούμε τους εργαζόμενους να απομονώσουν ακόμα περισσότερο τους ανθρώπους της μεγαλοεργοδοσίας, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό των εργατοπατέρων της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου! Τους καλούμε να συμμετέχουν στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 30ης Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο ΣΑΡΟΚΟ βάζοντας μπροστά τα δικά μας "θέλω", για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των δικών μας και των παιδιών μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ, 
ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΣΑΡΟΚΟ

Από την σύσκεψη του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων
έξω από το κλειδωμένο κτήριο του ΕΚΚ

Από την Πρωτομαγιάτικη "απεργιακή συγκέντρωση"
της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΕΚΚ
(πηγή: Corfu Tv News)