Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Ανακοίνωση για τους εργαζόμενους στον χώρο των τηλεπικοινωνιών

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών,

Στις 30 Μάη να νεκρώσουν όλες οι επιχειρήσεις στον κλάδο.

Κανένας στην δουλειά, όλοι στον δρόμο του αγώνα, όλοι στην απεργία.

Να δώσουμε δυνατό μήνυμα στους  εργοδότες, στην κυβέρνηση και στους υπόλοιπους πολιτικούς  τους εκπροσώπους, στις συμβιβασμένες δυνάμεις μέσα στο κίνημα:

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.

Συναδέλφισσες& συνάδελφοι,

Τον τελευταίο καιρό η προπαγάνδα της κυβέρνησης προσπαθεί να μας πείσει ότι έρχεται το τέλος των μνημονιακών εποχών, ότι περνάμε στην ανάπτυξη και στις καλύτερες μέρες. Μας μιλάνε για «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια όμως γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ετοιμάζει νέο γύρο επίθεσης. Στα πλαίσια της 4ης αξιολόγησης του 3ου μνημονίου ετοιμάζουν νέο χτύπημα στο ασφαλιστικό, νέα χαράτσια, φοροληστεία, περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Παίρνουν όλα αυτά τα μέτρα για να προστατεύσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου συνολικότερα, χτυπούν έτσι όσα κεκτημένα δικαιώματα έχουν απομείνει. Η «δίκαιη ανάπτυξη» πατάει πάνω στα τσακισμένα δικαιώματα της εργατικής τάξης. 

Από κοντά και στην ίδια κατεύθυνση στέκονται και οι πλειοψηφίες στην ΓΣΕΕ που μας καλούν να παλέψουμε και να αγωνιστούμε «για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας», μας καλούν να παλέψουμε για τα συμφέροντα των εργοδοτών.Να βάλουμε πλάτη στα σχέδια της ΕΕ, των μνημονίων, της κυβέρνησης και όλων εκείνων των μηχανισμών που διαιωνίζουν το εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε. Στον κλάδο μας τα βλέπουμε με την στάση της ΟΜΕ – ΟΤΕ και την σύμβαση που υπέγραψε το προηγούμενο διάστημα. Τα βλέπουμε με τις άλλες «αριστερές – επαναστατικές» δυνάμεις, που με την στάση τους και τα αιτήματά τους απομονώνουν, αποδυναμώνουν τον κοινό ταξικό αγώνα και τελικά ευνοούν την κάθε εργοδοσία.

Στον κλάδο μας γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι θα πει «ανάπτυξη», γνωρίζουμε πολύ καλά την στάση που κρατάνε μέσα στο κίνημα οι δυνάμεις του συμβιβασμού και της υποταγής.Έχουμε μπροστά μας την εξαγορά της Cyta από την Vodafone αλλά και τις εξελίξεις για το που θα καταλήξει η Forthnet – Nova. Οι εργοδότες του κλάδου σε όλες τις επιχειρήσεις, όπως εκφράζονται μέσα από τον ΣΕΒ, έχουν κοινή τακτική απέναντί μας. μελετούν και σχεδιάζουν πως καλύτερα θα εξασφαλίζουν την κερδοφορίας τους. Έχουν ξηλώσει το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή δουλειά, συνδέουν τον μισθό με την παραγωγικότητα, όπου δεν πιάνουν τα κουπόνια, χρησιμοποιούν την τρομοκρατία με τα warningletter, την απειλή της απόλυσης, απλήρωτες υπερωρίες, διευθέτηση χρόνου εργασίας είναι κάποια από αυτά που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες& συνάδελφοι,

Έχουμε πλέον πείρα, μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Σήμερα οι εργαζόμενοι στον κλάδο μπορούμε να  ζούμε καλύτερα, μπορούμε να βελτιώσουμε την ζωή μας. Η επιστήμη, η τεχνολογία στις μέρες μας, μας δίνει αυτή την δυνατότητα. Ταυτόχρονα από την δουλειά μας παράγεται τεράστιος πλούτος, που όμως καρπώνεται από μια χούφτα μετόχων, από τους εργοδότες.

Τώρα είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά μόνο αυτός του αγώνα. Να μην αφήσουμε άλλο τον φόβο, την απογοήτευση να μας κυριαρχεί.

Χρειάζεται τώρα να πιστέψουμε στη δική μας συλλογική οργανωμένη δύναμη. Να εγγραφούμε μαζικά στο κλαδικό Σωματείο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, βάζοντας άμεσα ως στόχο τη δημιουργία Κλαδικού Σωματείου στις Τηλεπικοινωνίες και στο Νομό μας που δεν θα ξεχωρίζει τους εργαζόμενους με βάση το χώρο δουλειάς, τις σχέσεις εργασίας κλπ αλλά θα τους ενώνει στη βάση των κοινών ταξικών τους συμφερόντων!

Σε αυτή τη λογική το δικό μας πλαίσιο πάλης  διεκδικεί με βάση αυτά που χρειαζόμαστε οι εργαζόμενοι σήμερα και όχι με βάση αυτά που έχουν ανάγκη οι εργοδότες. Και αυτό που χρειαζόμαστε είναι αυξήσεις στις μισθούς, δωρεάν παροχές υγείας, παιδείας, πρόνοιας. Θέλουμε συλλογικές συμβάσεις εργασίας, στην επιχείρηση και στον κλάδο,που να καλύπτουν στις ανάγκες στις, που να στις προφυλάσσουν από την  εργοδοσία και όχι να στις διαχωρίζουν. Δεν χρειαζόμαστε άλλα χαράτσια και φόρους, δε θέλουμε να δίνουμε άλλο ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο, σε νατοϊκούς εξοπλισμούς. Θέλουμε να βγαίνουμε στη σύνταξη και να ζούμε με αξιοπρέπεια, όχι με ψίχουλα.

ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ  ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΣ

ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ:

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ τους  ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ μας –  ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ μας

ΟΛΟΙ στην  ΑΠΕΡΓΙΑ στις  30 ΜΑΗ
ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10.00 πμ στο ΣΑΡΟΚΟ