Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018

Ανακοίνωση για την Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας

Η ενόχληση των μεγάλων αφεντικών και στο νησί μας, από την δράση των Σωματείων που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. και από την κινητοποίηση και οργάνωση ολοένα και περισσότερων εργαζόμενων μέσα σε αυτά, είναι μεγάλη και φανερή πια στον καθένα. Οι κατακτήσεις και οι επιτυχίες που είχαν όλο το προηγούμενο διάστημα εργαζόμενοι, που δρουν μέσα από τις γραμμές του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, τα εμπόδια που ορθώνουμε στην εκμετάλλευση που υφίστανται οι εργαζόμενοι, αποτελούν «καρφί στο μάτι» της μεγαλοεργοδοσίας.

Δεν μπορούν για παράδειγμα ακόμα να χωνέψουν ότι εργαζόμενοι μέσα από το Σωματείο μας αναγκάσαμε τον εργολάβο καθαριότητας του ΓΝΚ να καταβάλει δεδουλευμένα που άγγιζαν και τις 2.000 ευρώ, δεν επιτρέψαμε στην εργοδοσία του Lidl να υλοποιήσει το σχέδιό της για κατάργηση της αργίας της Κυριακής για όλη την καλοκαιρινή περίοδο, το ίδιο για  τα Marks and Spencer, τα Sephora, εξαναγκάσαμε την εργοδοσία των Δήμητρα να καταβάλει υπερωρίες, τους βάλαμε εμπόδια στην καταστρατήγηση των ωραρίων λειτουργίας, παρεμποδίσαμε και ακυρώσαμε την «λευκή νύχτα» του Εμπορικού Συλλόγου και πολλά άλλα…!

Κατανοητή είναι επομένως η στάση των ανθρώπων της μέσα στο κίνημα, του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου. Σε μια προσπάθεια να φιμώσει τους εργαζόμενους, που συσπειρώνονται στον Κερκυραϊκό Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, απαγόρευσε με το «έτσι θέλω» στους νόμιμους αντιπροσώπους του Σωματείου μας να συμμετέχουν στην Γενική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου την προηγούμενη Τετάρτη 7 Μάρτη, με διάφορες προφάσεις. Στο άκουσμα και μόνο της είδησης ότι οι άνθρωποι της εργοδοσίας προχωρούν σε μία τέτοια ενέργεια, οι αντίδραση των μελών του Σωματείου μας και άλλων συναδέλφων άλλων εργασιακών χώρων ήταν μεγάλη. Σε όλους έγινε κατανοητή η μεθόδευση αυτή της εργοδοσίας μέσω της πλειοψηφίας του ΕΚΚ. Έτσι, την απάντηση στα τσιράκια της μεγάλων αφεντικών την έδωσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την προηγούμενη Τετάρτη, όταν συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο και ζήτησαν το αυτονόητο, την συμμετοχή των αντιπροσώπων του Σωματείου μας στην Γενική Συνέλευση! Μπροστά στην μαζικότητα της κινητοποίησης και το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων, οι άνθρωποι της εργοδοσίας, μη μπορώντας να δώσουν απαντήσεις στους εργαζόμενους, χωρίς να μπορούν να τους κοιτάξουν στα μάτια, σαν ποντίκια εγκατέλειψαν την αίθουσα βγάζοντας άναρθρες κραυγές περί «κομματισμού», περί «τραμπούκων» και άλλα γνωστά…

Σε τέτοιο σημείο μάλιστα φτάνει το μίσος τους για τους εργαζόμενους που προσπάθησαν να απαγορεύσουν την παρουσία στην αίθουσα τεσσάρων συναδέλφων που εργάζονται στον δημόσιο τομέα, καθώς και άλλων νέων εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα επειδή είναι… φοιτητές(!) Μάλλον δεν γνωρίζουν ότι για να τα «φέρει βόλτα» ένας φοιτητής αναγκάζεται να εργάζεται  και μάλιστα με μισθό και συνθήκες που οι ίδιοι οι εργατοπατέρες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού έχουν διαμορφώσει μέσα από τους «κοινωνικούς διαλόγους» όλα αυτά τα χρόνια! Είναι οι ίδιοι που κατά τ’ άλλα μιλάνε για ενότητα…! Έτσι αντιλαμβάνονται την «ενότητα»! Ο κάθε εργαζόμενος απομονωμένος από τους συναδέλφους του, από τους συναδέλφους των άλλων κλάδων…! Θυμίζουμε επίσης ότι αντιπρόσωπος από την πλευρά της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΕΚΚ είναι και η υπεύθυνη των Marks and Spencer Κέρκυρας, η οποία εξανάγκαζε τους εργαζόμενους να δουλεύουν Κυριακές, γιατί αυτό ήθελαν τα μεγάλα αφεντικά!

Όλοι αυτοί λοιπόν το «έβαλαν» στα πόδια την προηγούμενη Τετάρτη, γυρίζοντας για ακόμα μία φορά την πλάτη στους εργαζόμενους, που ήθελαν εξηγήσεις για την στάση τους! Μπήκαν στα λαγούμια τους και «συνεδρίασαν» λέει και «ενέκριναν» λέει τα πάντα! Δεν μας κάνει καμία εντύπωση! Ο θλιβερός αυτός θίασος έχει πλέον ξεβρακωθεί πλήρως στα μάτια των εργαζόμενων! Σε όσες μηχανορραφίες κι αν προχωρήσουν, όσες μεθοδεύσεις και αν σκαρώσουν οι εργαζόμενοι τους έχουν πάρει πια χαμπάρι!

Η καλύτερη απάντηση λοιπόν στους ανθρώπους της εργοδοσίας είναι αυτή που πήραν από τους εργαζόμενους την προηγούμενη Τετάρτη. Η καλύτερη απάντηση είναι η ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή και οργάνωση των εργαζόμενων στο Σωματείο τους και η πάλη με ταξικό προσανατολισμό. 

Στο πλαίσιο αυτό, δίνουμε την μάχη ενίσχυσης του Σωματείου μας και μέσα από της εκλογές που αρχίζουν την Τετάρτη 14 Μάρτη και που θα διαρκέσουν μέχρι και την Δευτέρα 19 Μάρτη!

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!
ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!