Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017

Όλες και όλοι στην απεργία στο εμπόριο στις 5 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί στην πλατεία Γεωργάκη! Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν Σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στις 9 Νοέμβρη, στις 18:00, στο Σαρόκο!

 «Όχι στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας». Δεν την παραδίδουμε στα αφεντικά, δε θα αφήσουμε τους επιχειρηματικούς ομίλους να την καταργήσουν. 

Οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα, τα super market, έχουν πλέον στα χέρια τους ένα πλέγμα νόμων που τους «δίνει αέρα στα πανιά» τους ώστε να ανοίγουν όπως και όποτε θέλουν τα καταστήματα τους, να τσακίζουν τα ωράρια, τις εργασιακές σχέσεις. Οι ελάχιστες Κυριακές των εορτών που ήταν ανοιχτά τα καταστήματα, έγιναν στην πορεία 8 Κυριακές και πλέον με το νέο νόμο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δίνεται η δυνατότητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, να λειτουργούν τα μαγαζιά κάθε Κυριακή για 6 μήνες, ανοίγοντας τον δρόμο για την επέκταση του μέτρου σε όλες τις περιοχές της χώρα και την πλήρη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. 

Η υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας, δεν είναι αγώνας που χάθηκε αλλά μάχη που βρίσκεται μπροστά μας. Είναι αγώνας που πρέπει να δοθεί συνολικά με βάση τις ανάγκες μας, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στο ωράριο.

Οι γενικότερες κεντρικές εξελίξεις απαιτούν εγρήγορση, άμεση και μαχητική απάντηση! Τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης πατούν πάνω στην υλοποίηση των προηγούμενων μέτρων που μαζί με το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, φέρνουν νέα δεινά στη ζωή των εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή πρόκληση αποτελεί η επίσκεψη Τσίπρα στην Αμερική, καθώς εμπλέκει ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς κινδύνους, φέρνοντας μέτρα και σχεδιασμούς "φωτιά" για το λαό. Ο εκσυγχρονισμός των F-16, που θα κοστίσει στον λαό μας 2,4 δισ. ευρώ, προστίθεται πάνω στο 2% του ΑΕΠ της χώρας, που πληρώνουμε κάθε χρόνο για τις πολεμικές δαπάνες στις υπηρεσίες του ΝΑΤΟ. 

Κλιμακώνουμε την πάλη μας με μαζικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, στις 9 Νοέμβρη, σε όλες τις πόλεις της χώρας. Προετοιμάζουμε την δική μας απάντηση με 
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Η επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά στους χώρους δουλειάς, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, η νέα φορολεηλασία που αδειάζει τις τσέπες μας, η εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, η θηλιά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων που σφίγγει γύρω από τον λαιμό αρκετών εργατικών-λαϊκών οικογενειών, τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα-εργοδοτικά εγκλήματα είναι το αποτέλεσμα της «ανάπτυξής» τους!

Δεν μένουμε με σταυρωμένα χέρια! Η «ανάπτυξή» τους ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ! Οι νίκες που είχε το Σωματείο μας το προηγούμενο διάστημα δείχνουν το δρόμο! Δείχνουν πως ο οργανωμένος και ταξικά προσανατολισμένος αγώνας μπορεί να έχει αποτελέσματα!

Οργανωνόμαστε στο Σωματείο μας, τους βάζουμε εμπόδια, παλεύουμε για την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τα χρόνια της κρίσης, ανοίγουμε τον δρόμο για την ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ ΣΑΡΟΚΟ