Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Η «Ανάπτυξή» τους πάει χέρι-χέρι με την καταστολή και την μιζέρια: Συμπαραστεκόμαστε στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ι/Υ Ν. Ιωαννίνων και στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους της πρώην επιχείρησης «Καριπίδης» που παλεύουν για την επαναπρόσληψή τους. Συμπαραστέκεται επίσης στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ι/Υ Ν. Ιωαννίνων, καθώς και στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων μέλη των οποίων δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ ενώ τρεις συνδικαλιστές συνελήφθησαν από τις δυνάμεις της αστυνομίας, ύστερα ουσιαστικά από εντολή που έδωσε η εργοδοσία του «Marktet In». Θυμίζουμε ότι η εργοδοσία του «Market In» είχε δεσμευτεί δημόσια, ότι θα επαναπροσλάβει τους εργαζόμενους της πρώην «Καριπίδης», όταν εξαγόραζε την εταιρεία. Τώρα όμως τους πετάει στον δρόμο, γιατί έτσι προστάζει η αύξηση των κερδών της, η ανάπτυξή της!!!

Το νέα αυτό κρούσμα καταστολής εργαζόμενων και συνδικαλιστών, μόλις δύο εβδομάδες μετά την καταστολή που εκδηλώθηκε σε βάρος του Σωματείου μας και την σύλληψη πέντε συνδικαλιστών από τις δυνάμεις της αστυνομίας, πάλι ύστερα από εντολή της εργοδοσίας του super market «Day Market» στην Δασιά της Κέρκυρας, δείχνει πού το πάει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε σχέση με τον νέο αντι-συνδικαλιστικό νόμο που ετοιμάζεται να ψηφίσει, ύστερα από απαίτηση των μεγάλων αφεντικών. Φαίνεται ξεκάθαρα πως για να μπορέσει η «ανάπτυξή» τους να είναι «δίκαιη» και «βιώσιμη» χρειάζεται εξαθλιωμένους εργαζόμενους, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς να μπορούν να σηκώσουν κεφάλι, χωρίς συλλογική δράση-διεκδίκηση καλύτερων όρων ζωής! Θέλουν τον καθένα μόνο του, αβοήθητο, απροστάτευτο απέναντι στην ακόρεστη δίψα της μεγαλοεργοδοσίας για περισσότερα κέρδη, για μεγαλύτερη εκμετάλλευση!

Ετοιμάζονται λοιπόν, να βάλλουν και νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, να την ποινικοποιήσουν, να καταστείλουν οποιονδήποτε διεκδικεί ακόμα και το αυτονόητο (δουλειά και αξιοπρεπή ζωή), γιατί αυτό προστάζει η «ανάπτυξη» των μονοπωλιακών ομίλων. Υλοποιούν αυτόν τον σχεδιασμό τους, επειδή νομίζουν ότι έτσι θα φοβίσουν το ταξικό εργατικό κίνημα, ότι θα κάνουν τους εργαζόμενους να ξεχάσουν τις σύγχρονες ανάγκες τις δικές τους και των παιδιών τους!

Τους λέμε λοιπόν ότι άδικα καρτεράνε να λυγίσουμε! Ακόμα πιο ατσαλωμένοι και αποφασισμένοι οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Οργανωνόμαστε στα Σωματεία μας, παλεύουμε με ταξικό προσανατολισμό, τους βάζουμε εμπόδια, περνάμε στην αντεπίθεση για να φέρουμε την ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ κόντρα στην δική τους! Ετοιμαζόμαστε για τα μεγάλα συλλαλητήρια στις 9 Νοέμβρη και για την προκήρυξη απεργίας!

Η "ανάπτυξή" τους τσακίζει την ζωή μας
Οργάνωση και αγώνας η επιλογή μας!