Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Μπλόκο στην αντιλαϊκή πολιτική-Κινητοποίηση την Πέμπτη 14/9, στις 19:00, Σαρόκο

Την Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη έρχεται στο νησί μας ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, όπου θα συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του κ. Τζεντιλόνι. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του "1ου Συμβουλίου Ελλάδας-Ιταλίας", στο οποίο ο Έλληνας Πρωθυπουργός έρχεται για να "διαλαλήσει την πραμάτεια του" και να προσφέρει "φτηνό κρέας" στους μεγαλοεπιχειρηματίες ντόπιους και ξένους. Έρχεται για να "σπρώξει" ακόμα περισσότερο τις προϋποθέσεις, ύστερα και από τις "μπίζνες" που κανόνισε με τον Γάλλο Πρόεδρο πριν από λίγες ημέρες, ώστε να έρθει η "πολυπόθητη" ανάπτυξη για τους μονοπωλιακούς ομίλους!

Οι εργαζόμενοι και στο νησί μας γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτή η ανάπτυξη και ποιον ωφελεί! Τη γνωρίζουμε μέσα από τα δύο εργατικά ατυχήματα (οικοδόμος στους Οθωνούς και εργάτης στην καθαριότητα του Δήμου) και το ένα εργατικό δυστύχημα (αεροδρόμιο Κέρκυρας), τα οποία σημειώθηκαν μόνο τους τελευταίους μήνες στο νησί μας, καθώς και τις δεκάδες καταγγελίες για λιποθυμίες εργαζόμενων λόγω της εντατικοποίησης και των άθλιων συνθηκών εργασίας σε συνδυασμό με την απουσία κατάλληλων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας (π.χ. αεροδρόμιο Κέρκυρας κ.ά.)... Τη γνωρίζουμε μέσα από την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και τους άθλιους μισθούς, όταν και αν αυτοί καταβάλλονται, μέσα από τις απλήρωτες υπερωρίες (βλέπε Δήμητρα market κ.ά.), μέσα από τα εξαντλητικά ωράρια και την επέκτασή τους με εφαρμογή μέτρων όπως η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας (βλέπε Lidl, Marks and Spencer, Sephora κ.ά.), οι λευκές νύχτες, οι μαύρες Παρασκευές, η παραμονή των καταστημάτων ανοιχτών μέχρι αργά το βράδυ με τη πρόφαση της "τουριστικής περιοχής" (βλέπε Δήμητρα market, Diellas κ.ά.) Τη γνωρίζουμε μέσα από την κλοπή ακόμα και μέρους των μισθών πείνας, όπως συνέβη στους εργολαβικούς εργαζόμενους του Νοσοκομείου Κέρκυρας. Τη γνωρίζουμε μέσα από τον εξαναγκασμό συναδέλφων να παραιτούνται από το δικαίωμά τους σε άδεια, ρεπό, επιδόματα κ.λπ. υπό την απειλή της απόλυσης. Τη γνωρίζουμε μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις, που γίνονται και στο νησί μας (βλέπε αεροδρόμιο, Ερημίτης κ.ά.) και προφανώς όχι για να βελτιωθούν υποδομές και παροχές προς τον λαό μας αλλά για να βγάλουν υπερκέρδη ντόπιοι και ξένοι μονοπωλιακοί όμιλοι στις πλάτες μας. Τη γνωρίζουμε μέσα από τη συνολικότερη αύξηση της εκμετάλλευσης όλων των εργαζόμενων, καθώς η εκμετάλλευση αυτή, το τσάκισμα κάθε εργατικού-λαϊκού δικαιώματος, αποτελεί προϋπόθεση για την αύξηση της κερδοφορίας τους-για την ανάπτυξή τους!

Επειδή λοιπόν γνωρίζουμε, δε μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Υπερασπιζόμαστε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας! Οργανωνόμαστε, μπλοκάρουμε τα σχέδιά τους, περνάμε στην αντεπίθεση, διεκδικούμε την ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας!

Την ημέρα που ο Πρωθυπουργός και η κουστωδία του πατήσουν το πόδι τους στο νησί μας, εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε αυτήν την πολιτική συμμετέχοντας στην κινητοποίηση, που διοργανώνου οι ταξικές δυνάμεις την Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη, στις 19:00, στην πλατεία Σαρόκο!  

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ, ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙΣ
ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΣ !