Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Αίτημα προς Επιθεώρηση Εργασίας για δόσει εξηγήσεις η εργοδοσία των Δήμητρα market

Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους ότι το Σωματείο μας τη Δευτέρα 13 Μάρτη, προχώρησε σε αίτημα προς την επιθεώρηση Εργασίας για τριμερή συνάντηση με την εργοδοσία των Δήμητρα market, ώστε να δοθούν εξηγήσεις σχετικά με τη φημολογούμενη πώληση της εταιρείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Αναλυτικά η αίτηση:  

Το σωματείο μας γίνεται καθημερινά δέκτης της ανησυχίας του προσωπικού των ΑΕ ΓΑΛΑΞΙΑΣ και ΜΑΡΚΑΤΟ (ΔΗΜΗΤΡΑ και ΜΑΡΚΑΤΟ Σούπερ Μάρκετ) σχετικά από έντονες φήμες ότι τα σουπερ μάρκετ του ομίλου των εταιρειών αυτών πρόκειται να μεταβιβασθούν άμεσα σε άλλη εταιρεία (MY MARKET).

Οι εκπρόσωποι των πιο πάνω επιχειρήσεων δεν ενημερώνουν το προσωπικό τους για τις εξελίξεις αυτές και οι ανησυχίες γιγαντώνονται μέρα με τη μέρα καθώς πλήθος φημών αντικαθιστά την επίσημη ενημέρωση.

Η ενημέρωση του προσωπικού είναι δικαίωμα του και αντίστοιχη υποχρέωση των εργοδοτών σύμφωνα με τις συναφείς διατάξεις του ΠΔ 178/2002 αλλά και του Νόμου 1876/1990.

Παρακαλούμε λοιπόν την Υπηρεσία σας να εγείρει συμφιλιωτική διαδικασία, όπως προβλέπεται από το Νόμο 1876/1990, με συνομιλήτριες τις δυο αυτές εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα σουπερ μάρκετ Δήμητρα και Μαρκάτο και με αντικείμενο της συζήτησης: «Διευκρίνηση φημών περί επικείμενης μεταβίβασης των επιχειρήσεων των δυο αυτών ΑΕ σε τρίτη εταιρεία και, σε θετική περίπτωση, εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις παραπάνω ΑΕ».

Αναμένουμε σύντομη έναρξη της διαδικασίας αυτής, καθώς, κατά τις φήμες, οι εξελίξεις «τρέχουν».