Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Απάντηση στην ανακοίνωση της Προέδρου του Σωματείου Καθαριστριών και Καθαριστών του ΓΝΚ

Είναι πραγματικά για γέλια και για κλάματα η απάντηση στην ανακοίνωση του Κλαδικού Σωματείου (Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων) που εξέδωσε η πρόεδρος του Επιχειρησιακού Σωματείου (Καθαριστριών – Καθαριστών του ΓΝΚ).

Από τη μια μεριά κατανοούμε και «συμπάσχουμε» με τη δύσκολη θέση που έχει βρεθεί η κυρία Πρόεδρος τώρα που η εταιρεία στην οποία τόσον καιρό «κάνει πλάτες», με αποδείξεις, έχει πιαστεί να κλέβει τις συναδέλφισσές της αλλά και την ίδια!!!

Κατανοούμε και «συμπάσχουμε» με την αγωνία της κυρίας Προέδρου να υπερασπιστεί τις ατομικές συμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κυρίου Διοικητή του Νοσοκομείου, που με τις οποίες φροντίζει να πετάξει το 90% των καθαριστριών στο δρόμο (αυτό συμβαίνει όχι μόνο εδώ στην Κέρκυρα αλλά σε όλη την Ελλάδα – γύρω στις 8.000). Και κλεμμένες δηλαδή αλλά και άνεργες. Το δίλλημα φρόντισε να το βάλει από νωρίς ο διοικητής της στις συναδέλφισσες, που ξεκίνησαν τον αγώνα. Ή να δεχτούν την κλεψιά του εργολάβου ή τις ατομικές συμβάσεις και την ανεργία!!!

Εδώ όμως τελειώνει η κατανόηση και η υπομονή απέναντι στη συγκεκριμένη κυρία αλλά και απέναντι σ’ αυτούς, που την έβαλαν όλο το προηγούμενο διάστημα να παίζει αυτόν τον άχαρο ρόλο.

Έχουμε και λέμε λοιπόν κυρία Πρόεδρος:


1. Η ανακοίνωση – απάντηση που έβγαλες είναι καθαρά η άποψη σου ή και κάποιων από το ΔΣ, όταν βέβαια αυτό αποφασίσεις να το ρωτήσεις. Ή μήπως είναι άποψη της Γενικής Συνέλευσης, όταν αποφασίσεις να την κάνεις και αυτήν; Ξέρεις και ξέρουμε ότι τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει. Άρα η ανακοίνωση που έβγαλες ή που σου υπαγόρευσαν, καπελώνει και υπονομεύει τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και το Επιχειρησιακό Σωματείο. Μα καλά θα πει κάποιος όλα αυτά για να βγει μια ανακοίνωση; Όχι βέβαια, αφού μπορείς να βγάλεις ανακοίνωση με τη σύμφωνη γνώμη του γραμματέα. Εσύ όμως την ανακοίνωση σου την έβγαλες με την αναπληρώτρια γραμματέα, γιατί η γραμματέας δε συμφωνεί με αυτήν…

2. Από πού σου προκύπτει ότι για να φτιάξουμε σαν κλαδικό σωματείο σωματειακή επιτροπή σε ένα χώρο δουλειάς θα πάρουμε την άδεια σου ή του επιχειρησιακού σωματείου. Ο υποβολέας σου δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν εκατοντάδες σωματειακές επιτροπές κλαδικών σωματείων όχι μόνο στην Κέρκυρα αλλά σε όλη την Ελλάδα σε χώρους δουλειάς; Έτσι και εμείς εδώ έχουμε σωματειακές επιτροπές σε S/M αλλά και εδαφικά σε βορρά νότο. Αλλά και άλλα κλαδικά σωματεία έχουν σωματειακές επιτροπές στο χώρο ευθύνης τους. Πάντως, για να ξέρεις δεν είναι κάτι κακό και για να μην μπερδεύεσαι αποτελείται από μέλη, που είναι στο δικό μας σωματείο. Είναι δική μας, όχι δική σου και αυτό που λέει είναι η άποψη των μελών μας στο συγκεκριμένο χώρο.

3. Θα κινηθείς νομικά – δικαστικά «αν τολμήσουμε ξανά…». Μάλιστα το ακούσαμε και αυτό! Αυτό που δεν μας είπες είναι βάσει ποιού νόμου θα το κάνεις αυτό οεο!!!

4. Δεν ανέχεσαι να σε εκμεταλλεύονται κομματικά. Μπράβο σου! Για πες μας τώρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παυλίδης που φώναξες και μοίραζε την καρτούλα του στις εργαζόμενες τι είναι;;;!!! Ο κύριος Σαμοΐλης της ΛΑΕ που μαζί ήρθατε στη ΓΣ του κλαδικού σωματείου και μοιράσατε υλικό της ΛΑΕ (και καλά κάνατε) τι είναι;;; Εκτός φυσικά αν εννοείς τους αναρχικούς συνδικαλιστές από τα Ιωάννινα, που καλούσες τις συναδέλφισσές σου να πάτε γιατί τα λένε καλά. Εκεί πάσο.

5. Κι επειδή ρωτάς ποιες είναι στη σωματειακή μας επιτροπή. Άκου λοιπόν:
Είναι όλες αυτές οι συναδέλφισσες, που βαρεθήκανε να τις κλέβουνε και να τις εκμεταλλεύεται η εταιρεία που εσύ στηρίζεις.
Είναι όλες αυτές οι συναδέλφισες που δεν φοβούντε εσένα και τις απειλές σου, ούτε της εταιρείας, ούτε του διοικητή σου, ούτε της κυβέρνησής σου.
Είναι οι συναδέλφισσες, που ήθελες να διώξεις από τη δουλειά μαζί με τα αφεντικά σου, όταν έμαθες ότι σηκώνουν κεφάλι.
Είναι οι συναδέλφισσες, που απειλούσες τηλεφωνικά και όχι μόνο, ότι μόλις γίνουν οι ατομικές συμβάσεις θα κανονίσεις με τον διοικητή σου να μείνουν απ’ έξω.
Είναι αυτές, που σήκωσαν κεφάλι, δεν άκουσαν εσένα και τα αφεντικά σου και διεκδίκησαν τα κλεμμένα και δουλειά με αξιοπρέπεια και δικαιώματα.
Είναι αυτές που χάρη στον αγώνα τους πήρες και εσύ τα λεφτά σου.
Ναι, αυτές που δεν ειδοποίησες να πάνε στην Επιθεώρηση Εργασίας για την εργατική διαφορά, ως όφειλες σαν πρόεδρος. Αυτές που μείνανε στο γραφείο της επιθεωρήτριας και αντιμετώπισαν τον εκμεταλλευτή τους, την ίδια ώρα που εσύ την κοπάναγες τρέχοντας.


Σωματειακή Επιτροπή Καθαριστριών Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας
Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων