Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Καταδίκη της τραμπούκικης επίθεση εγκληματιών ναζιστών της Χρυσής Αυγής σε βάρος γονιών, εκπαιδευτικών και μικρών προσφυγόπουλων σε σχολείο του Περάματος

Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταδικάζει την τραμπούκικη επίθεση, που εξαπέλυσε το εγκλητικό ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής σε βάρος εκπαιδευτικών και γονέων, σε βάρος μικρών προσφυγόπουλων-θυμάτων του πόλεμο, σε σχολείου του Περάματος, με την ανοχή για άλλη μία φορά της αστυνομίας. Μετά τους συνδικαλιστές του Π.Α.ΜΕ, τους Αιγύπτιους ψαράδες, τον Π. Φύσσα και άλλους αγωνιστές εργαζόμενους, τώρα σειρά έχουν τα μικρά παιδιά, που κατάφεραν να ξεφύγουν από τις σφαίρες και τις βόμβες, από τη φρίκη του πολέμου στην πατρίδα τους, αφού απέφυγαν τον πνιγμό στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.

Όλα τα δεινά που βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια, με τα απανωτά μέτρα και τη συνεχή υποβάθμιση της ζωής μας, οφείλονται αποκλειστικά και μόνο σε μίαν αιτία, στην ακόρεστη δίψα των μεγάλων αφεντικών, ντόπιων και ξένων, για ολοένα και μεγαλύτερα κέρδη, που συνεπάγεται ολοένα και μεγαλύτερη εκμετάλλευση όλων των εργαζομένων, όλων των λαϊκών στρωμάτων. Η ίδια αιτία είναι που γεννά τους πολέμους, που ξεκληρίζει λαούς, που αφανίζει οικογένειες, που δολοφονεί μικρά παιδιά, που σπρώχνει εκατομμύρια συνανθρώπων μας στην κόλαση της προσφυγιάς.

Οι εγκληματίες ναζιστές της Χρυσής Αυγής, ως γνήσια παιδιά αυτού του σάπιου συστήματος, που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μεγάλων αφεντικών, προσπαθώντας να κρύψουν την παραπάνω αιτία όλων μας των δεινών και να "βγάλουν λάδι" τα αφεντικά τους, στρέφονται πότε ενάντια σε εργαζόμενους που διεκδικούν μια καλύτερη ζωή για αυτούς και τα παιδιά τους, πότε στα θύμα των πολέμων που τα αφεντικά τους προκαλούν. Στρέφονται δηλαδή πάντα ενάντια στα θύματα των αφεντικών τους, ώστε οι μεγαλοεπιχειρηματίες να συνεχίζουν ανενόχλητοι την αύξηση των κερδών τους.

Μεγάλες ευθύνες για αυτήν την κατάσταση έχουν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς και η Ευρωπαϊκή Ένωση, που με την πολιτική και τις πρακτικές-συμφωνίες τους εγκλωβίζουν χιλιάδες προσφύγων στη χώρα μας παρά τη θέλησή τους, παραβιάζοντας τη Σύμβαση της Γενεύης για τους πρόσφυγες, που ορίζει ότι θα πρέπει να διευκολύνονται να φτάνουν στη χώρα, που επιλέγουν ως προορισμό τους. Παράλληλα, έχουν τεράστιες ευθύνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν οι πρόσφυγες σήμερα στη χώρα μας.

Τέλος, κυβερνήσεις και κόμματα, που υπερασπίζονται την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών, φέρουν τεράστιες ευθύνες, καθώς προσπαθούν να ξεπλύνουν τη βρωμιά της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής, πότε με δηλώσεις περί συνεργασίας με μία "πιο σοβαρή Χρυσή Αυγή", πότε με κοινές φωτογραφήσεις κ.λπ. Παράλληλα, χαρακτηριστική είναι η στήριξη, που της δίνουν μέσα από τις κωλυσιεργίες στην ίδια την εκδίκαση  της υπόθεσης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης. Πώς θα μπορούσε βέβαια να είναι διαφορετικά αφού όλοι τους είναι παιδιά του ίδιου συστήματος, αφού όλοι τους υπερασπίζονται τα συμφέροντα των μεγάλων αφεντικών κόντρα στις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας!

Καλούμε τους εργαζόμενους, όλο το λαό να απομονώσουν τα τσιράκια των μεγαλοεργοδοτών, τα μαντρόσκυλα του συστήματος, τους εγκληματίες ναζιστές της Χρυσής Αυγής. Είναι εγκληματίες γιατί η ίδια η ναζιστική τους ιδεολογία είναι εγκληματική και τους οδηγεί στο έγκλημα. Ο μόνος τρόπος για να τους απομονώσουμε, να τους τσακίσουμε, να τους εξαφανίσουμε οι εργαζόμενοι, ο λαός, είναι να στραφούμε ενάντια στην αιτία που τους γεννά, που είναι το ίδιο το σύστημα, η εκμετάλλευση των πολλών για τα κέρδη των μεγλοεπιχειρηματιών.

Δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες, διεκδικώντας να μπορέσουν να μεταβούν στις χώρες προορισμού τους. Απαιτούμε επίσης, να γίνουν ανθρώπινες οι συνθήκες παραμονής για όσους φιλοξενούνται στη χώρα μας, να υπάρχει πρόνοια για την υγεία και την εκπαίδευσή τους. Παράλληλα, απαιτούμε να σταματήσουν οι πόλεμοι, που για τα πλούτη των αφεντικών, γεννούν προσφυγιά και δυστυχία. Καμία εμπλοκή-συμμετοχή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε.

Οργανωνόμαστε στα σωματεία μας, παλεύουμε για ανθρώπινες συνθήκες ζωής και δουλειάς για όλους τους εργάτες, Έλληνες και ξένους, για μια κοινωνία που στο επίκεντρο θα έχει την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που έχει δημιουργήσει η ανθρώπινη εργασία, για την κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας μας. Αυτή η γραμμή πάλης μπορεί να απομονώσει κάθε παλιά και νέα εθνικιστική φωνή.