Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Επικοινώνησε με το Σωματίο σου, pamesidypker@gmail.com
Ενημερώσου,
Τηλ 6987418692



ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Σαμάρα 6 – Κέρκυρα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η νέα διοίκηση του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων χαιρετίζει τους εκατοντάδες ιδιωτικούς υπάλληλους του νησιού μας, που συμμετείχαν στις εκλογές του Σωματείου μας.
Η αύξηση της συμμετοχής των συναδέλφων στις εκλογές δίνει ένα ακόμα μήνυμα αισιοδοξίας για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους το επόμενο διάστημα να πάρουν μαζικά μέρος στις πρωτοβουλίες του σωματείου, να δουλέψουν για το δυνάμωμα του.
Είμαστε αντιμέτωποι με μια λυσσαλέα επίθεση ενάντια στα δικαιώματά μας που κατακτήθηκαν με αγώνες και με αίμα, όπως η Κοινωνική Ασφάλιση. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες αποτρόπαιων εγκλημάτων σε βάρος των λαών στην περιοχή μας με χιλιάδες θύματα και ξεριζωμένους πρόσφυγες.
Η κατάσταση αυτή έχει ονοματεπώνυμο: είναι η πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου, των μεγαλοεπιχειρηματιών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζών κ.ο.κ. Όλοι αυτοί θέλουν να γίνει ακόμα πιο φτηνός ο εργάτης για να τον εκμεταλλεύονται και να αβγατίζουν τα κέρδη τους. Αυτήν την πολιτική εξυπηρετεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες.  Στους μεταξύ τους ανταγωνισμούς για τις αγορές και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές δεν διστάζουν να αιματοκυλούν λαούς ολόκληρους για τα κέρδη τους, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην κόλαση της προσφυγιάς, κάνοντας τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών.
Όλοι αυτοί έχουν κοινό μέτωπο απέναντί μας. Απέναντι μας έχουμε και τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό (παλιό και νέο) που κάνει τα πάντα ώστε να βάζει εμπόδια στην ανάπτυξη των αγώνων, καλλιεργώντας αυταπάτες για αλλαγές από τα πάνω, αποπροσανατολίζοντας την εργατική τάξη  ώστε να μην δει τον πραγματικό ένοχο και να μην παλέψει για άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.
Mας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι, να βολευόμαστε με μισοδουλειά, με μισομεροκάματα, με μισοδικαιώματα, με ΜΙΣΟΖΩΗ!
 Τώρα θα πρέπει κι εμείς να κοιτάξουμε το δικό μας συμφέρον και να δυναμώσουμε τον αγώνα μας, ενώνοντας τις δυνάμεις μας απέναντι στον κοινό εχθρό μαζί με τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους όλο το λαό. Οι αγώνες του τελευταίου διαστήματος είναι ένα μικρό δείγμα της δύναμης, που έχουμε στα χέρια μας και που ακόμα δεν έχουμε χρησιμοποιήσει. Η καθυστέρηση της κατάθεσης του νομοσχεδίου για το τσάκισμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει είναι αποτέλεσμα αυτών των αγώνων.
Τώρα χρειάζεται μεγαλύτερη συσπείρωση και δράση με ταξικό προσανατολισμό για να αποκρούσουμε την επίθεση, που εξαπολύουν εναντίον μας από κοινού κυβερνήσεις, Ε.Ε., μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Τώρα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ, να παραμερίσουμε τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες να οργανωθούμε και να αλλάξουμε τους συσχετισμούς. Δε θα τους κάνουμε το χατίρι να παραιτηθούμε από τις ζωές μας!
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δράμα προσφύγων και μεταναστών, αποκαλύπτουμε τις πραγματικές αιτίες και διεκδικούμε άμεσες λύσεις.
Παλεύουμε ενάντια σε πολέμους και επεμβάσεις και σε οποιοδήποτε σχέδιο εμπλοκής της χώρας μας σε αυτές. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εμπλέκει το λαό μας σε αυτές τις αντιθέσεις . Καταγγέλλουμε την εμπλοκή της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.
Προετοιμαζόμαστε να απαντήσουμε με 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ αν η συγκυβέρνηση τολμήσει να φέρει στη Βουλή το αντιασφαλιστικό έκτρωμα.
ΔΣ Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων