Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


Οι εργαζόμενοι της «SPIDER - Γενική Ανακύκλωση ΑΕ», στα Ιωάννινα, ανάγκασαν μετά από πολυήμερο απεργιακό αγώνα την εργοδοσία να πάρει πίσω τις 17 απολύσεις που είχε ανακοινώσει. Το σωματείο μας χαιρετίζει το νικηφόρο απεργιακό αγώνα των εργατών της “Ανακύκλωσης” που δείχνει το δρόμο σε όλους τους εργάτες της χώρας μας. Είναι φάρος αγωνιστικής ελπίδας και αισιοδοξίας.
Ο αγώνας τους στέλνει στους εργαζόμενους όλης της χώρας το μήνυμα:
να ορθώσουν το ανάστημά τους, με την οργάνωση και την αλληλεγγύη τους
να τσακίσουν τη λογική που προσπαθεί να περάσει κυβέρνηση και εργοδοσία ότι ο μόνος δρόμος είναι η υποταγή και οι θυσίες για να αυγαταίνουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου
να σπάσει ο φόβος και η μοιρολατρία
ότι τους οργανωμένους εργάτες δεν είναι εύκολο να τους λυγίσουν η τρομοκρατία και οι απειλές
Οι εργάτες της ανακύκλωσης με τη συμπαράσταση  των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και των ταξικών σωματείων  αψήφησαν  στην πράξη την καταστολή και τον εκφοβισμό που επιστράτευσαν κυβέρνηση και εργοδοσία, με τις επιθέσεις των ΜΑΤ ενάντια στους απεργούς, με τις συλλήψεις εργατών και συνδικαλιστών, αλλά και με τα δικαστήρια που έβγαλαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις παράνομες. Φάνηκε για ακόμα μια φορά ποιον εξυπηρετεί η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη. Φάνηκε ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από κανέναν, ότι μόνο η οργάνωση του αγώνα μπορεί να φέρει αποτελέσματα.
Οι εργάτες της ανακύκλωσης συγκρούστηκαν με αυτόν το δρόμο και πέτυχαν μια σημαντική νίκη.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες να πιάσουν το νήμα του αγώνα της "Ανακύκλωσης". Να μην συμβιβαστούν με την άσχημη κατάσταση που υπάρχει σήμερα. Να μη δεχτούμε να ζήσουμε σαν σκλάβοι των 21  αιώνα!
Τώρα να  μαζικοποιήσουμε τα ταξικά σωματεία, να γυρίσουμε την πλάτη στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που υπονομεύουν του αγώνες μας. Να δυναμώσουμε τη συμμαχία με τους μικρούς αυτοαπασχολουμένους και αγρότες  που ξεκληρίζονται.  Να οργανώσουμε την αλληλεγγύη και την αντεπίθεση μας, για να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν τα τελευταία χρόνια! Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό!
Το παράδειγμα του αγώνα της "Ανακύκλωσης" είναι μόνο ένα μικρό δείγμα για το τι μπορούν να πετύχουν οι εργαζόμενοι όταν είναι οργανωμένοι, αποφασισμένοι, όταν βάζουν στο στόχαστρο τον πραγματικό εχθρό.