Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ-28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ


 


ΤΩΡΑ είναι η ώρα να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΤΩΡΑ είναι η ώρα να παλέψουμε για αυξήσεις στους μισθούς, για ΣΣΕ

για βελτίωση των συνθηκών εργασίας!

ΤΩΡΑ είναι η ώρα να αγωνιστούμε ενάντια στην ακρίβεια, στην εξαθλίωση

στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους!

ΤΩΡΑ είναι η ώρα να ακουστεί πιο δυνατά από ποτέ

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΩΡΑ, Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Συναδέφλισσες, συνάδελφοι,

στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 αδικοχαμένους συνανθρώπους μας! Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη θυσία 57 ψυχών στο βωμό των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, τον οποίο ποτίζουν κυριολεκτικά με αίμα όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, με τις ευλογίες και τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα, που με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο έδειξε πως οι πολιτικές των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ εξυπηρετούν τα κέρδη των μεγάλων αφεντικών σε βάρος των ζωών μας! 

Οι πολιτικές αυτές όμως δεν περιορίζονται μόνο στο παραπάνω έγκλημα. Καθημερινά γύρω μας, μέσα στα σπίτια μας βιώνουμε τις επιπτώσεις τους! Τα ανύπαρκτα μέρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και οι άθλιες συνθήκες εργασίας, που για τα κέρδη των αφεντικών δεν υπολογίζουν ανθρώπινες ζωές, έχουν κοστίσει ήδη δεκάδες αδικοχαμένους και ακόμα περισσότερους σακατεμένους σωματικά και ψυχικά! Οι μισθοί πείνας δε φτάνουν ούτε για να καλύψουν τις ανάγκες των πρώτων 19 ημερών κάθε μήνα για το 60% των νοικοκυριών! Δεν είναι τυχαίο πως το 75% των μισθωτών δεν καλύπτεται από καμία ΣΣΕ.

Για χάρη της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, η ακρίβεια για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα χτυπάει κόκκινο! Η προμήθεια των βασικών ειδών από τα σούπερ μάρκετ, η αγορά καυσίμων (με φόρους που μονιμοποιήθηκαν βάσει ευρωπαϊκών οδηγιών με τη στήριξη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), τα πολύχρωμα ηλεκτροσόκ από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίοι το 2023 αυξήθηκαν κατά 85% σε σχέση με το 2019 (ως αποτέλεσμα της "πράσινης ανάπτυξης", του "χρηματιστηρίου ενέργειας" κ.λπ.), τα ενοίκια που βρίσκονται σε εξωπραγματικά επίπεδα (ως αποτέλεσμα της "εξωστρέφειας" της οικονομίας) ακόμα και η βασικές ιατρικές πράξεις αποτελούν πονοκέφαλο για την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων. 

Την ίδια ώρα οι ίδιες πολιτικές υπαγορεύουν την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας, για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών, σε πολεμικές συγκρούσεις και γενοκτονίες στο πλευρό των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών από την Ουκρανία (πόλεμος ΝΑΤΟ-Ρωσίας) και τη Μέση Ανατολή (γενοκτονία Παλαιστινίων σε Γάζα και Δυτική Όχθη από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ), μέχρι και την Ερυθρά Θάλασσα, μετατρέποντας τη χώρα μας σε θύτη άλλων λαών αλλά ταυτόχρονα καθιστώντας την στόχο αντιποίνων από τα αντίπαλα στρατόπεδα (Ρωσία, Κίνα, Ιράν κ.α.) Στο πλαίσιο αυτό προχωρούν τα παζάρια στα ελληνοτουρκικά και η παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων για χάρη της συνοχής της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, γιατί αυτό υπαγορεύει η κερδοφορία των ελλήνων μεγαλοεπιχειρηματιών!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

ενώ συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, ενώ η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, ενώ "δεν υπάρχει σάλιο" για τις ανάγκες των πολλών, που πληρώνουμε το 95% του συνόλου των φόρων, οι τράπεζες εδώ και 10 χρόνια δεν πληρώνουν φόρους και οι εφοπλιστές έχουν εθελοντική φορολογία. Η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων των σούπερ μάρκετ ξεπέρασε τα 11 δισ. ευρώ το 2023, οι 5 μεγαλύτεροι ενεργειακοί όμιλοι είχαν πάνω από 1,6 δισ. ευρώ κέρδη το 2022, οι 500 πιο κερδοφόρες ελληνικές εταιρείες κατέγραψαν το 2022 αύξηση 75,5% στα κέρδη (25,1 δισ. ευρώ) ενώ οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες αναμένεται το 2024 να έχουν ρεκόρ κερδοφορίας πάνω και από τα 10,3 δισ. ευρώ του 2022. Ταυτόχρονα τα 40 F-35 για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, μας κοστίζουν 9 δισ. ευρώ την ίδια ώρα που ξοδεύονται χρήματα για αποστολή φρεγάτας και προσωπικού στην εμπόλεμη ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας και για την αγορά νέων μέσων καταστολής των αγώνων του λαού!

Πίσω από όλα τα παραπάνω διαχρονικά εγκλήματα κρύβεται η ίδια πολιτική, που θυσιάζει τις ανάγκες και την ίδια τη ζωή τελικά των πολλών για τα κέρδη των λίγων! Αυτή την πολιτική είναι που εξυπηρέτησαν και εξυπηρετούν από διάφορα πόστα τα κόμματα των μεγαλοεργοδοτών, τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ. Δεν είναι τυχαίο πως τις ημέρες που ακολούθησαν τη δολοφονία των 57 στα Τέμπη, δίπλα στο σύνθημα "ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ" υπήρχε και το σύνθημα "ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ"!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

όποιος λέει ότι τα πράγματα μπορούν να φτιάξουν, για τους πολλούς, από μόνα τους είτε είναι βαθιά γελασμένος είτε παίζει βρώμικο ρόλο για λογαριασμό των εκμεταλλευτών μας! Όποιος προσπαθεί να βάλει εμπόδια στην αγωνιστική ανάταση του λαού μας, όπως η ξεπουλημένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ή καλλιεργεί αυταπάτες για μεσσίες και σωτήρες, όπως η αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά) διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευσή μας!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

η λύση στα προβλήματά μας βρίσκεται στο δρόμο του αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας! Βρίσκεται στην οργάνωση και την πάλη μέσα από τα Σωματεία μας κόντρα στα "θέλω" των μεγάλων αφεντικών, των κυβερνήσεων και των κομμάτων τους! Αυτόν τον δρόμο βαδίζουν αυτές τις ημέρες μαζικά φοιτητές σε όλη τη χώρα ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ (με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που φέρνει για λογαριασμό των επιχειρηματιών του χώρου. Αυτόν το δρόμο βαδίζουν χιλιάδες αγρότες με μπλόκα σε όλη τη χώρα και με δίκαια αιτήματα ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές και την ΚΑΠ. Αυτοί οι αγώνες είναι που έχουν στριμώξει σοβαρά την κυβέρνηση και κάνει παραχωρήσεις! Αυτόν τον δρόμο βάδισαν και κέρδισαν με το Σωματείο μας στο πλευρό τους οι εργαζόμενοι της "Μασούτης Α.Ε. " στην Κέρκυρα, οι συμβασιούχες καθαρίστριες των σχολείων των Δήμων του νησιού, οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στην καθαριότητα του αεροδρομίου Κέρκυρας κ.ά.

Ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο μαχητικά συνεχίζουμε σε αυτόν τον δρόμο! Στις 28 Φλεβάρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για την ίδια μας τη ζωή! Στις 28 Φλεβάρη παίρνουμε θέση μάχης στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

Κέρκυρα, 13/2/2024