Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Κοροϊδία με... αίτηση!!!


Εξαπάτηση άνευ προηγουμένου βιώνουν οι συμβασιούχοι του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, αυτήν τη φορά από την πλειοψηφία της Διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ, όπως καταγγέλλουν στο Σωματείο μας οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου στην καθαριότητα των σχολείων του Δήμου. Σε μια προσπάθεια εξουδετέρωσης οποιασδήποτε διάθεσης οργάνωσης και διεκδίκησης, η πλειοψηφία της Διοίκησης διακινεί αίτηση δήθεν εγγραφής στον Σύλλογο, στην οποία αναφέρεται ρητά ότι ο κάθε συμβασιούχος αποδέχεται να «εγγραφεί» ως «μέλος χωρίς δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι»!!!  Μάλιστα, η πλειοψηφία της Διοίκησης παραδεχόμενη ουσιαστικά ότι δεν αναγνωρίζει τους συμβασιούχους ως μέλη του Συλλόγου, αναφέρει σε άλλο σημείο της παραπάνω αίτησης, ότι η αποδοχή αυτή από τον συμβασιούχο γίνεται «μέχρι την αλλαγή του καταστατικού του Συλλόγου…», ένας ελιγμός που κρατάει πολλά χρόνια (όπως μας ενημερώνουν μόνιμοι εργαζόμενοι του Δήμου)! Αξίζει να σημειωθεί πως η παραπάνω διάκριση σε μέλη με πλήρη δικαιώματα και «μέλη» χωρίς δικαιώματα έρχεται και σε αντίθεση με πολλά από τα άρθρα του ίδιου του καταστατικού του Συλλόγου, πέρα από την κοινή λογική! 

Η νέα μαζική «εγγραφή» συμβασιούχων με τους παραπάνω όρους στον Σύλλογο έρχεται ύστερα από τον αγώνα που δίνουν όλα αυτό το διάστημα οι συμβασιούχες καθαρίστριες των σχολείων και του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας μέσα από τις γραμμές του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ως πλήρη μέλη), αποσπώντας μάλιστα σημαντικές κατακτήσεις, όπως την αποπληρωμή δεδουλευμένων, την καταβολή επιδομάτων, την αποκάλυψη ότι ο Δήμος δεν έδινε τα σωστά επιδόματα για γάλα, ΜΑΠ κ.λπ. με αποτέλεσμα σήμερα να εκκρεμεί μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του κ.ά.! Μια τέτοια λοιπόν συσπείρωση στο Σωματείο μας είναι που εχθρεύεται και ο Δήμος. Τώρα που μπαίνει μάλιστα θέμα εφαρμογής της Συλλογικής Σύμβασης και για τις συμβασιούχες καθαρίστριες των σχολείων ορισμένου χρόνου με προϋπόθεση να είναι μέλη του Σωματείου μας (αφού δεν τις αποδέχεται ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ όπως θα έπρεπε και όπως συμβαίνει σε άλλες περιοχές της χώρας), εφαρμόζουν μαζικά την παραπάνω τακτική, ώστε να αποτρέψουν τους συναδέλφους να οργανωθούν και να διεκδικήσουν όλα όσα δικαιούνται!

Ταυτόχρονα η στάση αυτή της πλειοψηφία της Διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ έρχεται σε πλήρη αντίθεση και με το αίσθημα αλληλεγγύης και έμπρακτης συμπαράστασης των μονίμων και αορίστου χρόνου υπαλλήλων του Δήμου στον αγώνα των συμβασιούχων για μονιμοποίηση τους, καθώς χθες (24/5) συμμετείχαν μαζικά στην απεργία με αίτημα την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και νέες προσλήψεις! Βγάζει μάτι λοιπόν η υποκρισία της πλειοψηφία της Διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ, που από τη μία λέει παχιά λόγια για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων και από την άλλη εχθρεύεται την οργάνωσή τους, την διεκδίκησή τους, την εγγραφή τους ως κανονικά μέλη του Σύλλογο!

Βρώμικο ρόλο σε αυτήν την εξαπάτηση έχουν αναθέσει και σε συγκεκριμένη συμβασιούχα καθαρίστρια, η οποία έχει αυτοανακηρυχθεί σε «εκπρόσωπο» των συμβασιούχων, χωρίς να έχει υπάρξει καμία μαζική διαδικασία για αυτό, με βασικό της στόχο να απομακρύνει τις συναδέλφισσες καθαρίστριες από το Σωματείο μας με συκοφαντίες και ψεύδη (ότι δήθεν όσες είναι μέλη του Σωματείου μας θα εργάζονται 8 ώρες την ημέρα και όχι 6, ότι δεν θα ισχύει για εκείνες η ΣΣΕ που πρόσφατα υπογράφτηκε και άλλα τέτοια γελοία, για τα οποία ισχύει το ακριβώς αντίθετο)! Το μέγεθος της κοροϊδίας της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ φαίνεται και από το γεγονός ότι στην χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων, κάλεσε ως ομιλήτρια την ίδια την δήμαρχο της Κεντρικής Κέρκυρας (ΝΔ), για να τους πει πόσο τάχα τους συμπαραστέκεται, την ίδια ώρα που για όσα π.χ. τραβάνε οι συναδέλφισσες συμβασιούχες καθαρίστριες (μέρος αυτών αναφέρονται επιγραμματικά και παραπάνω) είναι και η ίδια συνυπεύθυνη, ως βασική εκπρόσωπος της εργοδοσίας τους!

Στόχος λοιπόν όλης της παραπάνω κοροϊδίας είναι να απομακρύνουν τους συμβασιούχους από το Σωματείο μας, μέσα από το οποίο οργανώνονται, αγωνίζονται και έχουν πετύχει μικρότερες ή μεγαλύτερες νίκες και να τους απονεκρώσουν ως δήθεν «μέλη» σε ένα Σύλλογο που, ενώ θα έπρεπε, δεν θα έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα, δεν θα συμβάλει στην οργάνωση και στη διεκδίκησή τους. Ωφελημένη βεβαίως θα είναι μόνο η πλευρά του Δήμου (της εργοδοσίας δηλαδή). Αυτός εξάλλου ήταν πάντα ο ρόλος αυτού που ονομάζουμε «εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός»!  Η απάντηση λοιπόν είναι η οργάνωση και ο αγώνας! Οι συναδέλφισσες συμβασιούχες στην καθαριότητα των σχολείων του νησιού το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό από την έως τώρα εμπειρία τους! Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά για σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους, για την ικανοποίηση των δικών  μας σύγχρονων αναγκών!