Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Γενίκευση των ελαστικών ωραρίων με την βούλα της Περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ-λοιπών προθύμων)

Δεν πέρασαν ούτε τρεις εβδομάδες από τότε που η εργοδοσία των σούπερ μάρκετ «Δήμητρα» ανακοίνωσε στους εργαζομένους της, ότι επεκτείνει τα ωράρια εργασίας μέχρι στις 10 το βράδυ, πατώντας πάνω στην σχετική κατάπτυστη αντεργατική απόφαση της Περιφερειακής Αρχής ΙΝ (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ-λοιπών προθύμων) και η εργοδοσία των σούπερ μάρκετ «Καζιάνης» ανακοίνωσε στους δικούς της εργαζόμενους αντίστοιχη επέκταση σε κατάστημα της αλυσίδας, όπως καταγγέλθηκε στο Σωματείο μας από εργαζομένους. Η παραπάνω εξέλιξη από την πλευρά της εργοδοσίας των σούπερ μάρκετ «Καζιάνης» αυτήν τη φορά, έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που είχε τονίσει από την αρχή το Σωματείο μας, ότι δηλαδή πρόκειται για μία γενικευμένη κατάσταση, επιλογή της μεγαλοεργοδοσίας και του πολιτικού της προσωπικού, που αφορά όλους τους εργαζόμενους. Ότι αργά ή γρήγορα θα φτάσει σε όλους τους εργασιακούς χώρους και αυτό το αντεργατικό μέτρο, για να αυγατίζουν τα κέρδη τους τα μεγάλα αφεντικά σε βάρος της ζωής των εργαζομένων!

Οι ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής ΙΝ (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ) αλλά και των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (με όποιο όνομα και αν καμουφλάρονται κάθε φορά) είναι τεράστιες για αυτήν την εξέλιξη. Όλοι οι παραπάνω από κοινού υπερψήφισαν αυτό το μέτρο την περασμένη χρονιά, εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) που το καταψήφισε ενώ αρνήθηκαν την κατάργησή του, που εισηγήθηκε η Λαϊκή Συσπείρωση ύστερα από αίτημα των εργαζομένων, στην πρόσφατη (13/5/2019) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, κος Γαλιατσάτος, υπερασπιζόμενος την μεγαλοεργοδοσία και ειρωνευόμενος τους εργαζόμενους σύστησε στους τελευταίους να καταγγέλλουν «τυχόν» αυθαιρεσίες της εργοδοσίας στους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς!!! Το θράσος τους δεν έχει όρια! Κατά τ’ άλλα κονταροχτυπιούνται υποκριτικά και για τα μάτια του κόσμου (ή καλύτερα των ψηφοφόρων) όσοι υπερασπίζονται την 7ήμερη εργασία (βλέπε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) και όσοι υπερασπίζονται την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και το ξεχείλωμα των ωραρίων εργασίας (βλέπε Περιφερειακή Αρχή ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ) για το ποιος είναι πιο κοντά στους εργαζόμενους και τον λαό! Λες και διαφέρουν στην ουσία τους οι προτάσεις, οι αποφάσεις και οι πρακτικές τους για τους εργαζόμενους!

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην αφήσουν ούτε λεπτό χαμένο. Να βγάλουν συμπεράσματα από την ίδια τους την ζωή. Να οργανωθούν ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά στο Σωματείο μας και να παλέψουμε με ταξικό προσανατολισμό για την κατάργηση όλων των αντεργατικών μέτρων, την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε, για να ανοίξει ο δρόμος της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας!