Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Δελτίο τύπου Γραμματείας Κέρκυρας του Π.Α.ΜΕ. για εορτασμό Εργατικής Πρωτομαγιάς

Ιδιαίτερα μαζική, μαχητική και με παλμό ήταν η Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή κινητοποίηση που διοργάνωσε το Πανεργατικό Αγωνιστικό ΜΕτωπο, όπως κάθε χρονιά. Εκατοντάδες ήταν οι εργαζόμενοι-απεργοί, νέοι, συνταξιούχοι, γυναίκες των φτωχών λαϊκών νοικοκυριών, φτωχοί αγρότες και μικροί ελεύθεροι επαγγελματίες, άνεργοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ταξικών Σωματείων του νησιού και συγκεντρώθηκαν στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας. Η κινητοποίηση ξεκίνησε από νωρίς τα ξημερώματα με απεργιακές φρουρές στο ξενοδοχείο Corfu Holiday Palace. Στην συνέχεια, μεγάλο μέρος των απεργών, με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, κατέφθασε στον χώρο του Εργατικού Κέντρου πολύ πριν από το προγραμματισμένο ραντεβού για να βοηθήσει στην οργάνωση της μεγάλης Εργατικής γιορτής! 

Ο χώρος του πεζόδρομου έξω από το κτήριο του ΕΚΚ γέμισε ασφυκτικά από απεργούς και τις οικογένειες τους, γεγονός που είχε να συμβεί πολλά χρόνια, καθώς η εργοδοτική ομάδα-συνδικαλιστική μαφία, που για πολλά χρόνια είχε «κάτσει στο σβέρκο» της Εργατικής Τάξης του νησιού μας αλλοιώνοντας με αλχημείες τους συσχετισμούς, έκανε ότι περνούσε από το χέρι της ώστε να τους διώχνει μακριά. Δεν είναι τυχαίο που για πολλά χρόνια στις συγκεντρώσεις του Εργατικού Κέντρου δεν «πατούσε» εργαζόμενος! Δεν είναι τυχαίο που στην χθεσινή Πρωτομαγιάτικη κινητοποίηση δεν εμφανίστηκε κανένας από αυτήν την εργοδοτική ομάδα (ίσως να έπιναν το καφεδάκι τους σε κάποια κοντινή καφετέρια, όπως συνηθίζουν να κάνουν σε μέρες απεργίας). Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι ενώ δεν βρίσκουν χρόνο να πάνε σε κανέναν εργασιακό χώρο, βρίσκουν άπλετο χρόνο να περιδιαβαίνουν τοπικά μέσα ενημέρωσης (όπως έκαναν και χθες), αναμασώντας ψεύδη και συκοφαντίες σε βάρος των εργαζόμενων και των ταξικών Σωματείων. Στο πλευρό τους ως συνήθως τοπικά ΜΜΕ που εδώ και καιρό αποτελούν κομμάτι του μηχανισμού που τους στηρίζει… Τους αφήνουμε όλους αυτούς στην κρίση των ίδιων των εργαζόμενων που πλέον τους έχουν πάρει χαμπάρι!

Στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή συγκέντρωση χαιρετισμούς απηύθυναν  ο Πρόεδρος του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μέλος της Γραμματείας Κέρκυρας του Π.Α.ΜΕ. Σπύρος Κανταρέλης, το μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας Μάριος Αρμενιάκος, εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ ο Βαγγέλης Αλαμάνος, εκ μέρους του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και των φοιτητικών συλλόγων ο Γιάννης Πουλόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας, Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας και μέλος της Γραμματείας Κέρκυρας του Π.Α.ΜΕ. Νίκος Θεοφίλακτος, εκ μέρους των Ομάδων Γυναικών Κέρκυρας της ΟΓΕ η Ελένη Καλισπεράτη, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λευκιμμιωτών Αττικής Αλεξία Κουρή, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Συνταξιούχων και μέλος της Γραμματείας Κέρκυρας του Π.Α.ΜΕ. η Τζένη Σκέμπρη και τέλος ο Πρόεδρος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας Σταμάτης Πελάης.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο διαχρονικό μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στην ανάγκη να συνεχίσουν και να εντείνουν οι εργαζόμενοι και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα τον κοινό τους αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση της μεγαλοεργοδοσίας και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που διεξάγει ή ετοιμάζει, για να προωθήσει τα συμφέροντά της. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη τα Συνδικάτα να είναι στα χέρια των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών. Να αποτελούν εργαλεία για την οργάνωση των αγώνων της Εργατικής  Τάξης. Αναφορά έγινε και στα πρόσφατα γεγονότα στα συνέδρια–φιάσκο τόσο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας όσο και της ΓΣΕΕ κατά τα οποία η συνδικαλιστική μαφία των εργατοπατέρων-εργοδοτών (Καραγεωργόπουλου, Κιουτσούκη, Παναγόπουλου και λοιπόν μαφιόζων) προσπάθησαν να φέρουν την εργοδοσία μέσα στα συνδικάτα με την βία, παρουσιάζοντας εργοδότες ως εκπροσώπους εργαζομένων παίρνοντας την απάντηση που τους πρέπει από τους ίδιους τους εργαζόμενους, από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, από το Π.Α.ΜΕ. που φέτος κλείνει 20 χρόνια στην πρώτη γραμμή των αγώνων της Εργατικής Τάξης!

Στην συνέχεια ακολούθησε μαζική και δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης η οποία επέστρεψε και πάλι στον χώρο του Εργατικού Κέντρο, όπου ακολούθησε λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική από τον μουσικοσυνθέτη Σπύρο Σαμοΐλη και την ορχήστρα του, με χορούς, με άφθονη μπύρα και σουβλάκια που με μεγάλη φροντίδα ετοίμασαν οι εργαζόμενοι-μέλη των ταξικών Σωματείων.

Στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή κινητοποίηση συμμετείχαν οι επικεφαλείς της Λαϊκής Συσπείρωσης υποψήφιοι στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και στους Δήμους της Κέρκυρας (Αλεξάνδρα Μπαλού-υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Μπορμπότης-υποψήφιος Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Κώστας Ρούσινος-υποψήφιος Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργος Κουλούρης-υποψήφιος Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας).

Τιμάμε τους αγώνες και τους νεκρούς της Τάξης μας συνεχίζοντας στον δικό τους δρόμο, συνεχίζοντας τους αγώνες τους για την κατάργηση κάθε εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο!



ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ




Κέρκυρα, 2/5/2019