Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Για την Καθαρά Δευτέρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
για Καθαρά Δευτέρα

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους που εργάζονται σε super market στο νησί μας, ότι η Καθαρά Δευτέρα είναι υποχρεωτική αργία. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταγγείλουν στο Σωματείο μας ό, τι συμβαίνει στους εργασιακούς χώρους.

«Αέρα στα πανιά» των μεγαλοεργοδοτών (ντόπιων και ξένων) για αύξηση της εκμετάλλευσης, ξεζούμισμα των εργαζομένων, καταπάτησης ακόμα και των δικών τους νόμων, έχουν δώσει τα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα όλων των κυβερνήσεων (και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ), όπως για την απελευθέρωση των ωραρίων λειτουργίας, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας κ.ά. Βεβαίως, αυτό δεν είναι ελληνικό φαινόμενο! Η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί τέτοιες πολιτικές για την υπεράσπιση της κερδοφορίας των μεγαλοεργοδοτών (12ωρο στην Αυστρία, «νόμος των σκλάβων» στην Ουγγαρία). Τεράστιες ευθύνες έχει και η τοπική διοίκηση. Θυμίζουμε ότι η Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ), μόλις το περασμένη καλοκαίρι θεσμοθέτησε την δουλειά μέχρι στις 12 το βράδυ, βάζοντας παράλληλα πλάτη στο ξήλωμα της αργίας της Κυριακής. Τεράστιες είναι και οι ευθύνες των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών, όπως της εργοδοτικής ομάδας της απερχόμενης «πλειοψηφίας» της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, που με την στάση της και τους ανθρώπους της (βλέπε υπεύθυνη Marks and Spencer) συνέβαλαν στο να προχωρήσει η παραπάνω στόχευση των μεγάλων αφεντικών. Στην ίδια ρότα και η πλειοψηφίας της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (της οποίας ο πρόεδρος είναι ο ίδιος εργοδότης!) που για να προωθήσει τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών, βάζει μέχρι οπλισμένους μπράβους της νύχτας-ποινικούς να χτυπούν εργαζόμενους, όπως συνέβη το περασμένο Σάββατοκύριακο στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ι/Υ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν την κατάσταση στα δικά τους χέρια! Προϋπόθεση της προώθησης και ικανοποίησης των δικών μας αναγκών είναι η οργάνωση κάθε συναδέλφου στα Σωματεία μας, η πάλη με ταξικό προσανατολισμό, η μετατροπή Σωματείων, Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών, της ίδιας της ΓΣΕΕ σε πραγματικά εργαλεία στα χέρια των εργαζομένων, για την υπεράσπιση της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας απέναντι στην ακόρεστη δίψα των μεγάλων αφεντικών για ολοένα και περισσότερα κέρδη, για ολοένα και μεγαλύτερη εκμετάλλευση!


ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΟΡΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ
ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ