Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Για την παράσταση διαμαρτυρίας στην εργοδοσία των σούπερ μάρκετ Δήμητρα

Κανείς να μην υπογράψει «δήλωση σιωπής»
Κανείς να μην «βάλει υπογραφή στη σύμβαση εμπιστευτικότητας» που διευκολύνει την απόλυσή του

Παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση των S/M «ΔΗΜΗΤΡΑ» έκανε αντιπροσωπεία του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, την Τετάρτη 21/11, σχετικά με την απαίτηση της εργοδοσίας να υπογράψουν οι εργαζόμενοι σύμβαση εμπιστευτικότητας. Παρά την προσπάθεια της εργοδοσίας να αποφύγει την αντιπροσωπεία του σωματείου, τελικά αναγκάστηκαν να ακούσουν τα αιτήματα των εργαζομένων. Έγινε ξεκάθαρο στην διεύθυνση της επιχείρησης ότι: 

Κανένας εργαζόμενος δεν είναι υποχρεωμένος να υπογράψει σύμβαση εμπιστευτικότητας
Όσες συμβάσεις έχουν υπογραφεί να επιστραφούν στους εργαζόμενους
Να σταματήσουν οι πιέσεις και οι εκβιασμοί 
Η ασυδοσία της εργοδοσίας των «ΔΗΜΗΤΡΑ» δεν θα περάσει και θα βρει απέναντι της την εργατική τάξη της Κέρκυρας 

Με τη σύμβαση εμπιστευτικότητας εργαζομένου οι εργοδότες απαιτούν από τους εργαζόμενους να «βγάλουν το σκασμό» με αναδρομική κιόλας ισχύ, από 1/5/2018. Να μην μιλούν για συνθήκες εργασίας, απλήρωτες υπερωρίες, εκδικητικές μεταθέσεις, παραβιάσεις ωραρίων λειτουργίας, εντατικοποίηση, ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζόμενων. Αν παραβιαστεί η «σύμβαση σιωπής» τότε η εταιρεία θα μπορεί να προχωρήσει σε απολύσεις με υπαιτιότητα του εργαζόμενου, άρα και χωρίς αποζημιώσεις κ.λπ.

Με την μεθόδευση αυτή η εργοδοσία του Δήμητρα προσπαθεί να εκφοβίσει τους εργαζόμενους για να προχωρήσει ανενόχλητη τα σχέδιά της… Φαίνεται πως ετοιμάζεται να προχωρήσει σε απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις, απλώς κατηγορώντας τους εργαζόμενους, που θα υπογράψουν αυτό το κουρελόχαρτο, ότι το… παραβίασαν…! 

Τέτοιες πρακτικές και μεθοδεύσεις θυμίζουν την «Ομερτά» της Μαφίας και έχουν σκοπό να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δούλους. Όσο κι αν εξυπηρετούν την κερδοφορία τους, την «ανάπτυξή» τους, όλοι οι αντεργατικοί-αντιλαϊκοί νόμοι των κυβερνήσεων κι οι αποφάσεις των Περιφερειακών Αρχών, ανοίγοντας την όρεξη των μεγαλοεπιχειρηματιών, η «κανονικότητα» του συνεχούς μνημονίου, της φτώχειας και της τρομοκρατίας της «μεταμνημονιακής» εποχής, δεν θα περάσει!

Καλούμε τους συναδέλφους των σουπερ μάρκετ Δήμητρα να μην υποκύψουν στον εκβιασμό. Κανείς δε μπορεί να τους υποχρεώσει να υπογράψουν αυτό το κείμενο. Κανείς να μην το υπογράψει. Όσοι έχουν ήδη υπογράψει, να ζητήσουν πίσω την υπογραφή τους. Όλοι συσπειρωμένοι στο Σωματείο μας, ενημερώνουμε για τις συνθήκες εργασίας, καταγγέλλουμε οποιαδήποτε συμπεριφορά μας βλάπτει, υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας, οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας! 

Δίνουμε απάντηση σ΄ αυτούς που θέλουν να μας μετατρέψουν σε σιωπηλούς σκλάβους, που θα δουλεύουν ως τη μαύρη νύχτα και θα σκάνε.

Συμπορευόμαστε με το ταξικό κίνημα και τους συναδέλφους από τους υπόλοιπους κλάδους. 
Συμμετέχουμε μαζικά στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 28 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σαρόκο, στις 10 το πρωί!

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΟΡΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ