Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Αλληλεγγύη στον αγώνα των συναδέλφων εργαζόμενων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO στον Πειραιά

Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων εκφράζει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον περήφανο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της «COSCO» και στα δίκαια αιτήματά τους! Ο αγώνας τους για ΣΣΕ, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας κ.λπ. είναι και δικός μας αγώνας, είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων!

Τα δεκάδες εργοδοτικά εγκλήματα (αυτά που ονομάζουν «εργατικά ατυχήματα»), είναι ενδεικτικά των άθλιων συνθηκών δουλειάς και εντατικοποίησης! Τα ατέλειωτα 12ωρα και τα 16ωρα, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας αποτελούν πλέον καθεστώς!

Αυτή είναι η «επιστροφή στην κανονικότητα», αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η «βιώσιμη ανάπτυξη» της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και των λοιπών κομμάτων που πίνουν νερό στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, που πίνουν νερό στην κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων! Αυτή είναι η πεμπτουσία της λεγόμενης «κοινωνικής συμμαχίας» που στήνουν τα μεγάλα αφεντικά με τα τσιράκια τους μέσα στο κίνημα, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, των ηγεσιών των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων και των συνδικάτων που ελέγχουν, όπως το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

Εμείς, γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι αυτή η «ανάπτυξη» έχει ως προαπαιτούμενο το τσάκισμα της δικής μας ζωής, ώστε να αυγατίζουν τα κέρδη των μεγαλοεργοδοτών. Γνωρίζουμε ότι πάει χέρι-χέρι με την καταστολή, όσων αντιδρούν, οργανώνονται και διεκδικούν τα δικαιώματά τους, την ίδια τους την ζωή! Δεν είναι τυχαίο που η «ανεξάρτητη» κατά τ’ άλλα δικαιοσύνη, εκείνη που δεν έχει καταφέρει εδώ και χρόνια να βγάλει απόφαση για τα ομολογημένα, από τους ίδιους τους θύτες, εγκλήματα της ναζιστικής-εγκληματικής Χρυσής Αυγής, αποφάσισε για άλλη μία φορά ακαριαία, μόλις το απαίτησε η εργοδοσία, να ξαναβγάλει παράνομη την απεργία των  εργαζόμενων της COSCO!

Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο! Οργανωνόμαστε στα Σωματεία μας, τα μαζικοποιούμε, παλεύουμε με ταξικό προσανατολισμό για να ανακτήσουμε τις απώλειες που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, για να ανοίξει ο δρόμος της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας, για την ίδια την ζωή τη δική μας και των παιδιών μας!