Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Όχι στο νόμο "Βρούτση-Αχτσιόγλου"-Μπροστά οι δικές μας ανάγκες

Τα μεγάλα αφεντικά, παρά τις μεταξύ τους κόντρες και διαφωνίες, όταν πρόκειται να επιτεθούν στα δικαιώματα των εργαζομένων ενώνουν τις δυνάμεις τους, γιατί αυτό επιτάσσει το κοινό τους συμφέρον, η κερδοφορία τους. Το ίδιο βλέπουμε να ξαναγίνεται και με το πολιτικό τους προσωπικό... Έτσι, μετά την υπερψήφιση του τρίτου μνημονίου και την διατήρηση όλων των προηγούμενων από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και λοιπούς πρόθυμους, που όλοι μαζί πίνουν νερό στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας, τώρα ήρθε η σειρά του αντεργατικού μνημονιακού νόμου "Βρούτση-Σαμαρά" της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που την Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2018 με συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπερψηφίστηκε από όλο αυτό το σκυλολόι, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι αυτά που τους ενώνουν είναι πολλά περισσότερα από αυτά που δήθεν τους χωρίζουν. Καθόλου τυχαία ο ΣΕΒ και στο τελευταίο του μηνιαίο δελτίο αξίωνε "να μην επανέλθουν οι εργασιακές σχέσεις στις πρακτικές του παρελθόντος..." Ήταν δίκαιο (για τα μονοπώλια) και έγινε πράξη (από το πολιτικό τους προσωπικό)!!!

Η υπερψήφιση του παραπάνω αντεργατικού νόμου "Βρούτση-Αχτσιόγλου" πια, βάζει τέλος στις συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζόμενων για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού, αποκαλύπτοντας το μέγεθος της κοροϊδίας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τους εργαζόμενους, που όλο το προηγούμενο διάστημα τους εξαπατούσε κάνοντας λόγο για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Με βάση τον παραπάνω αντεργατικό νόμο ο κατώτατος μισθός θα καθορίζεται πλέον με απόφαση του κράτους και με κριτήριο την διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας, δηλαδή της κάλυψης των αναγκών της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών. Να σημειωθεί πως τα παραπάνω κριτήρια για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού, επί της ουσίας είναι συνέχεια της αντίληψης που εκπορεύεται από την μεγαλοεροδοσία, ότι δηλαδή για την καπιταλιστική οικονομική κρίση φταίμε οι εργαζόμενοι και όχι τα υπερκέρδη των μεγάλων αφεντικών!!! Παράλληλα, την ίδια μέρα (20/9/2018) όλοι αυτοί μαζί, για ακόμα μία φορά απέρριψαν την πρόταση νόμου που καταθέσαμε πάνω από 530 Σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες (μεταξύ αυτών και το Σωματείο μας), για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων, ανάκτηση των απωλειών ως βάση για αυξήσεις-βελτιώσεις. Να σημειωθεί πως το μόνο κόμμα της ελληνικής Βουλής που υιοθέτησε αυτήν μας την πρόταση, την έφερε στην Βουλή και την υπερασπίζεται είναι το ΚΚΕ την ίδια ώρα που κανένα άλλο κόμμα δεν καταδέχθηκε καν να την φέρει στην Βουλή προς συζήτηση, παρά το γεγονός ότι την είχαμε καταθέσει σε όλα (πλην της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής).

Για εμάς, όσα μας έκλεψαν αυτά τα χρόνια δεν είναι περασμένα-ξεχασμένα. Αν νομίζουν ότι επειδή ψήφισαν έναν νόμο, θα σταματήσουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, την ίδια μας την ζωή, είναι βαθειά γελασμένοι. Οργανωνόμαστε στα Σωματεία μας, βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, περνάμε στην αντεπίθεση.

Καλούμε όλα τα Σωματεία του νησιού μας, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, τους συλλόγους των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολουμένων στην πλατιά σύσκεψη που διοργανώνει η Γραμματεία Κέρκυρας του Π.Α.ΜΕ. για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα μας την Τρίτη 25 Σεπτέμβρη στις 19:30 στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους συνταξιούχους, όλους όσους πλήττονται από αυτήν την πολιτική σε κινητοποίηση την Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη στο Σαρόκο, στις 19:00.  


Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΓΩΝΑΣ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ