Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018

Μπροστά οι ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ! Όλοι στην κινητοποίηση αύριο Παρασκευή 29/6 στις 18:30 στο Σαρόκο

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το σίριαλ με το άνοιγμα του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Λευκίμμης και τη διατήρηση της χαβούζας που έχει πνίξει την περιοχή στο Τεμπλόνι, ΔΕΝ αφορά τους κατοίκους των δύο περιοχών που ζουν (και θα ζήσουν) άμεσα τις επιπτώσεις από την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, αλλά όλους τους εργαζόμενους του νησιού.

Σε μια περίοδο που οι μεγαλοεπιχειρηματίες όλων των κλάδων, μέσω του πολιτικού τους προσωπικού σε κυβέρνηση, Τοπική Διοίκηση αλλά και όλων των Κομμάτων που στηρίζουν την πολιτική της ανταγωνιστικότητας, έχουν βάλει βαθιά το χέρι τους στην τσέπη μας, για να χτίσουν τα ματωμένα πλεονάσματα που θα ΧΑΡΙΣΟΥΝ στους διάφορους ομίλους, το κόστος της “ολοκληρωμένης διαχείρισης” των απορριμμάτων, θα πέσει ξανά στις πλάτες μας και θα είναι δυσβάσταχτο!

Σε μια περίοδο που η “ανάπτυξη τους” ξεθεώνει τους εργαζόμενους μέσω της εντατικοποίησης, βγάζει από το λεξιλόγιο έννοιες όπως ελεύθερος χρόνος, ξεκούραση καταργώντας για πάντα την ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ, κόβει μισθούς και συντάξεις για να αυξηθούν τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας, η ιδιωτικοποίηση του κλάδου των απορριμμάτων, αποτελεί ακόμα ένα κρίκο της μεγάλης αλυσίδας της εκμετάλλευσης της εργατικής μας δύναμης και αυτό ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ως εργαζόμενους!

Τα ΜΑΤ και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί αποτελούν συνέχεια της τρομοκρατίας που βιώνουμε μέσα στου χώρους δουλειάς! Είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος που μας θέλει σκυφτούς και υποταγμένους να ανεχόμαστε κάθε απαίτηση της εργοδοσίας που τσακίζει παραπέρα τη ζωή μας!

Σε αυτό το σχέδιο, είναι ενταγμένες και οι δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού όπως η πλειοψηφία του ΕΚ Κέρκυρας,  ΓΣΕΕ, διάφορες Ομοσπονδίες που σε λίγες μέρες έρχονται κομβόι για να στήσουν το εργοδοτικό σωματείο στα ΙΚΟΣ του Ανδρεάδη, εκεί που καθημερινά λιποθυμάνε συνάδελφοι λόγω εξάντλησης, παραιτούνται γιατί δεν αντέχουν άλλο!

Όσο συνεχίζουμε ως εργαζόμενοι, φτωχά λαϊκά στρώματα, να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα ξεκομμένα από τις αιτίες που τα γεννούν, θα αντιμετωπίζουμε και τη ζωή μας σε “επεισόδια”, χάνοντας το κύριο που είναι ΠΟΙΟΣ ΟΦΕΛΕΙΤΑΙ από όλα αυτά – ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ και ΠΟΙΟΣ ΧΑΝΕΙ!  

Αυτή η λογική, η αταξική προσέγγιση των προβλημάτων είναι που θεριεύει τους εγκληματίες της φασιστικής Χρυσής Αυγής, τα μαντρόσκυλα του συστήματος. Αυτή η λογική τους “άνδρωσε” στις πλατείες των αγανακτισμένων, εκεί όπου “όλοι μαζί – τάχα – μπορούσαμε”, εργάτες και αφεντικά, λαός και επιχειρηματίες. ΤΩΡΑ να απομονωθούν από τους ίδιους τους εργαζόμενους, το λαό μας!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το αδιέξοδο με τα βουνά των σκουπιδιών έξω από τα σπίτια μας, ο κίνδυνος για την υγεία των οικογενειών μας, δεν απαντιέται με τη μαζικότητα ενός κινήματος σούπα, δηλαδή ενός κινήματος κομμένου και ραμμένου στα μέτρα των επιχειρηματικών επιδιώξεων. Δεν απαντιέται στα πλαίσια μιας εθνικής συνεννόησης που θα πετά εκτός των τάδε ή τον δείνα, αλλά θα αφήνει στο απυρόβλητο την πολιτική που γεννά το πρόβλημα.

Απαντιέται όμως με ένα κίνημα που θα διεκδικεί  με κριτήριο τις ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ανάγκες και την ικανοποίησή τους! Που δεν θα εγκλωβίζεται στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου, της ΕΕ, των κυβερνήσεών τους, της αντιπολίτευσης που πάει στον ίδιο στόχο από άλλο δρόμο! Που δεν θα τσιμπά στα επιχειρήματα που μας θέλουν ενωμένους αταξικά και διασπασμένους ταξικά!

Ένα τέτοιο κίνημα μπορεί να διεκδικήσει:

Να βρεθεί νέος χώρος με επιστημονικά κριτήρια εκ των προτέρων γνωστά, που δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον και την υγεία των λαϊκών οικογενειών. Να κλείσει οριστικά και να αναπλαστεί ο ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι και να μην χρησιμοποιηθεί ο ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Λευκίμμης.
Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των απορριμμάτων, και να μην επιβαρυνθούν ούτε ένα ευρώ τα λαϊκά στρώματα μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και φόρους. Να μειωθούν τα δημοτικά τέλη, να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολόγηση.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά στους εργαζόμενους με τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας. Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα (ΒΑΕ) Άμεση πρόσληψη εργαζομένων στην καθαριότητα.

Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, σας καλεί να δώσουμε απάντηση μέσα από τα ταξικά σωματεία μας στην πολιτική που υποβαθμίζει, καταστρέφει το εργασιακό και κάθε άλλο περιβάλλον! Δυναμώνουμε τα σωματεία μας. Συμμετέχουμε στην πικετοφορία την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/6 στις 6.30 μμ στην εργατογειτονιά της Γαρίτσας, με σημείο συνάντησης την πλατεία Σαρόκο.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15/7 ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤOΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ!


Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ
ΦΤΩΧΕΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ