Τρίτη, 24 Απριλίου 2018

Κινητοποίηση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας

Τη Δευτέρα 23 Απρίλη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία ΣΑΡΟΚΟ από τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή εργαζόμενων διάφορων κλάδων, φοιτητών, συνταξιούχων, ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία, καταδικάζοντας την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η κινητοποίηση αυτή εντάσσεται στη δράση που αναπτύσσουν όλες αυτές τις μέρες τα ταξικά σωματεία απευθυνόμενα στους εργαζόμενους, στη νεολαία για να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτά με ευθύνη της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην πάλη των λαών, να παλέψουν για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Μετά τη συγκέντρωση και την ομιλία από το Σπ. Σαμοΐλη, μέλος της Γραμματείας Κέρκυρας του ΠΑΜΕ, ακλούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης. Η πορεία πέρασε και κάτω από το Βρετανικό Προξενείο, όπου και διαβάστηκε ψήφισμα καταδίκης της Βρετανικής κυβέρνησης και του ρόλου της στη Συρία.

Οι δράσεις ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για την τελική νίκη των λαών συνεχίζονται και το επόμενο διάστημα με:

Την Απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς την Τρίτη 01  Μαΐου  στις 10 το πρωί στην πλατεία ΣΑΡΟΚΟ. 

Την αντι-ιμπεριαλιστική κινητοποίηση έξω από τη ΝΑΤΟϊκή βάση του Ακτίου την Κυριακή στις 13 Μαΐου στις 11 το πρωί.