Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Ανακοίνωση Γραμματείας Κέρκυρας του Π.Α.ΜΕ. για την απεργία των ναυτεργατών

Με το σχέδιο υπουργικής απόφασης που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιτίθεται ενάντια στα δικαιώματα των ναυτεργατών ενώ παράλληλα λύνοντας τα χέρια στους εφοπλιστές τους δίνει το δικαίωμα να δρομολογούν πλοία με μειωμένες οργανικές συνθέσεις, βάζοντας σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα μεγαλώνοντας έτσι την ανασφάλιστη εργασία και αφήνοντας τους ναυτεργάτες χωρίς συλλογικές συμβάσεις και κοινωνική ασφάλιση.

Το ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - ΠΕΕΜΑΓΕΝ ζήτησαν την άμεση απόσυρση του απαράδεκτου σχεδίου υπουργικής απόφασης. Κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ με θέμα το σχέδιο της υπουργικής απόφασης. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ πήρε απόφαση για 24 απεργία στις 18 Απρίλη.

Οι ναυτεργάτες που παρά τα εμπόδια πήραν μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση συνέχισαν κλιμακώνοντας με νέα απεργία στις 19 Απρίλη.

Παρά την κρισιμότητα του θέματος η πλειοψηφία του τοπικού σωματείου με ψήφους 4 προς 1 αποφάσισε το σταμάτημα της απεργίας. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στο ΔΣ εκτός από τη συνέχιση της απεργίας, βάση και την απόφαση που πήρε η ΠΝΟ, ζήτησε τη σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης ώστε να ενημερωθούν τα μέλη και αναλόγως να αποφασίσουν.

Καλούμε τους ναυτεργάτες να αναπτύξουμε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για:


  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις
  • Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του κατώτερου μισθού στα 751€
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ και τη κοινωνική ασφάλιση
  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά
  • Κατάργηση του ν. 4150/2013 και των υπουργικών αποφάσεων που καθορίζουν τις οργανικές συνθέσεις υπονομεύοντας την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα
  • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1η ΜΑΙΟΥ 2018 10πμ στην πλ. ΣΑΡΟΚΟ